Wpis z mikrobloga

tylko gorzej jak się wywróci ale pomysł dobry

@Olek3366:
Kajak wbrew pozorom nie tak łatwo wywrócić. Pływałem trochę w młodości, teraz rzadziej i nie wywróciłem się nigdy a tylko raz widziałem wywrotkę u znajomego - odruchowo wychylił się za puszką piwa którą rzucił mu inny znajomy i przy okazji wykąpał żonę, bo to dwójka była. Priorytety muszą być.
  • Odpowiedz
@smk666: właśnie w kajaku wystarczy się wychylić, żeby się wywrócić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na dodatek gość pływa w miejscu gdzie nie wiadomo co jest pod wodą, tworzą się wiry i jest silny nurt.
  • Odpowiedz
właśnie w kajaku wystarczy się wychylić, żeby się wywrócić

@donttalktome:
No jest na to mega prosty sposób - w kajaku się nie wychylasz, tak samo jak nie wychylasz się z okna pędzącego pociągu czy nie łapiesz ręką łańcucha w odpalonej pile. Podstawy BHP i nic się nie stanie.
  • Odpowiedz
jak często wywracasz się na kajaku jak pływasz?

@Koner1391: @hurraoptymizm: @smk666 @smk666 Wszystko zależy od kajaka. Kajaki turystyczne, z którymi najczęściej macie do czynienia wypożyczając sprzęt, nie jest łatwo wywrócić. Są szersze, stabilniejsze, przystosowane do potrzeb ludzi o różnych umiejętnościach (również tych zerowych) ;) Ten na zdjęciu wygląda trochę na kajak morski, są one nieco węższe i dłuższe, mniej zwinne przy przeszkodach i zwałkach (ale to
  • Odpowiedz