Wpis z mikrobloga

@imdejv1: jak to zwykle w energy bywa - zajebiscie. szkoda ze tylko do 18, choc akurat dzis spadl deszcz idealnie na zamkniecie dnia. ludzi troche, zwlaszcza mlodziezy szkolnej w zorganizowanych wycieczkach, ale do wiekszosci glownych atrakcji kolejki znosne. jak bylem w czerwcu w tygodniu, to wydaje mi sie, ze mimo wakacji, bylo luzniej. zwlaszcza pod koniec, ale wtedy bylo do 20 otwarte. planuje jeszcze w grudniu podjechac, bo na winter
  • Odpowiedz
Ja bede 1 raz

@imdejv1: zazdroszcze! polecam juz na poczatku wylaczyc glowe i zdac sobie sprawe, ze to jest super bezpieczna rozrywka. dla paru moich znajomych problemem bylo przelamanie sie psychiczne, jak juz sie upewnili, ze wszystko bedzie ok, to zaczela sie prawdziwa zabawa. ;)

Jesli nie masz zadnego doswiadczenia z rollercoasterami, to mysle, ze na pierwszy raz idealny bedzie rmf dragon. pierwszy spadek do tunelu pozwala ogarnac o co w tym mniej wiecej chodzi i czego sie spodziewac (z rozna intensywnoscia). Warto tez sprawdzic te slabsze kolejki zanim wybierzesz sie na zadre lub hyperiona, bo pozniej to juz nie robia zadnego
  • Odpowiedz
@imdejv1: polecam tez wziac sobie na wszelki wypadek ibuprom, bo po paru zjazdach na zadrze/hyperionie, moze zaczac bolec glowa.

i jeszcze tak to widze jesli chodzi o kolejki
dragon to taki mini mayan
formula to taki mini abyssus
choco to taka mini zadra
nie wiem co bym do hyperiona porownal, ale to taka kolejka typu formula/abyssus tylko na start jestes wyciagany lancuchem na duza wysokosc.
  • Odpowiedz
  • 1
@Ipsy: Woooow!! Nawet sobie sprawy nie zdajesz jak jestem mega wdzięczny za to wszystko co mi opisałeś, postaram się trzymać tego planu jak ekipa się nie zacznie rozlatywać, jesteś mega gość! Mam w zasadzie plan działania ❤️Ibuprom spoko, słuszna uwaga i zapisuje aby wziąć. Ale już się kie love doczekać ️💪
  • Odpowiedz
@imdejv1: nie ma sprawy. powodzenia i zdaj relacje. ;)

przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz, o ktorej nie wspomnialem. jak np jest 3 minuty do zamkniecia parku, a licznik hyperiona pokazuje kolejke na 20-30 minut, to i tak mozna isc smialo. jak przejdziecie przez pierwsze bramki to jeszcze raz sie przejedziecie.

przygotujcie sie tez na ok 20k krokow. wygodne buty to podstawa. wezcie sobie picko i jakies batony/kanapki na wzmocnienie.
  • Odpowiedz
czyli picie, batony do tej skrytki się schowa prawda? czy mozna z tym mini plecakiem/workiem chodzić cały czas?

@imdejv1: mozesz chodzic z plecakiem. przy kazdej atrakcji sa szafki otwierane za pomoca opaski (15zl na caly dzien, jedna opaska na 3 osoby powinna spokojnie wystarczyc). rzeczy wsadzasz z jednej strony przed wejsciem na kolejke i wyjmujesz z drugiej po wyjsciu. sa tez szafki calodniowe, gdzie mozna zostawic rzeczy i sobie do
  • Odpowiedz
  • 1
@Ipsy: była po prostu petarda, a plan jaki mi rozpisałeś w 90% zrealizowany ️, wielkie wielkie dzięki za to. Same rollercoaster również mnie zmiazdzyly, mega frajda była i fajne przeciążenia 😃 ten Mayan ogólnie też mega mocny, na Hyperionie byliśmy już w nocy, fajna faza. W sumie każda z nich miała coś w sobie 💪
  • Odpowiedz