Aktywne Wpisy

Gran +375
Mircy pijcie ze mno kompot
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria

Salido +271
Minął 33. (z 66) dzień wakacji.
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
źródło: 1-453841-18
Pobierz

Tym ludziom jak najbardziej trzeba pomóc, ale IMO absolutnie nie na zasadzie, żeby sobie w tym samym miejscu dom wyremontowali/odbudowali…
#powodz #niepopularnaopinia
@Mihaueck: Stary możesz sobie chcieć mieszkać nawet na marsie bez tlenu XD. Natomiast ja mówię o sytuacji, gdzie uruchamiamy publiczne pieniądze, żeby Ci odbudować chatę w miejscu gdzie nie powinno jej być w pierwszej kolejności. Bez płaczu o publiczną kasę i wołania o ratunek możesz się wybudować
@kuba-rozpruwa: Jeśli i tak będzie sypana gruba kasa (a idę o zakład, że tak będzie) to dokładnie to bym zrobił. Wysiedlenie i koniec. Finalnie i tak to wyjdzie taniej, niż powtórka z rozrywki za 2 lata + narażanie życia służb itp.
@lurkerka92: No właśnie nie będą XD. Stąd m.in. ta moja wypowiedź, bo chwilę temu wypowiadał się na ten temat o ile dobrze zrozumiałem wice burmistrz Głuchołazów czy innej tego typu miejscowości (tvp info) i powiedział w skrócie, że zabezpieczyć się nie da, bo taki tam jest teren, ze nie da rady i koniec, ale kasy na odbudowę trzeba sypać, bo
Wtedy woda się nie wedrze do domu i tyle. Jak ktoś tak nie zrobił to sam jest sobie winny.
Nawet tę folię dookoła bym jeszcze przymurował po brzegach gipsem budowlanym albo zaprawą do ściany,