Aktywne Wpisy
HlHl +44
FrauWolf +170
Nie mnie oceniać, czy wódę powinno się sprzedawać w kolorowych woreczkach, ja shitpostuję w internecie, a nie zajmuję się przeciwdziałaniu alkoholizmowi, ALE! Od kilku miesięcy po internecie chodziło info, że ktos planuje zacząć sprzedawać a-----l w takich opakowaniach. Rząd miał dosłownie co najmniej kilka miesięcy, żeby to zablokować. Tymczasem, pozwolono firmie postawic linie produkcyjną, zdobyć pozwolenie na produkcje i sprzedaż alkoholu, zatrudnić ludzi itd. i nagle się obudzili, ze holahola, tak niewolno!
Mam obudowę rack, ale szukam czegoś mniejszego, co zmieści zasilacz atx i płytę matx.I jeszcze 4-8 dysków 3,5 cala.
Najpodlejszą obudowę do kompa idzie kupić za 100-200 zeta, tylko będzie ogromna i nie będzie tyle zatok.
A cholerna ramka na dyski w zatoki 5,25 kosztuje więcej niż cała obudowa! No dobra, u chińczyka połowa, ale to nadal dużo.
Czy to jest coś tak... skomplikowanego, że musi tyle kosztować, czy po prostu golą frajerów takich jak ja?
Jakby się postarać, to za "stówkę" więcej jest nowa ramka z kieszeniami hot-swap a więc kompletnie inny poziom sprzętu.
#gorzkiezale
No i są obudowy big tower które mają nawet 12 slotów na 3.5" ale to za cholerę nie będzie mniejsze niż rack. Znalazłem też coś takiego jak Jonsbo N3, pasuje w sam raz do twoich potrzeb ale prawie 8 stów za
Optymalnie byłaby to obudowa HTPC za psi pieniądz, ale potrzebuję ramek.
Jest jakiś Jonsbo N5 odświeżony i mieści ATX psu ale z przesyłką ponad 100eur albo i więcej więc to ostateczność.
Tymczasowo pewnie się skończy na prototypie z drukarki a
Opcja mniej budżetowa. Kupujesz na necie drukowane w 3d koszyki na dysk. 4x3,5" chyba koło 7 dych
Taka buda ma wszystko co trzeba. Drobne modyfikacje i jak ta lala.
https://allegro.pl/oferta/obudowa-komputerowa-hyundai-midi-tower-micro-atx-usb-3-0-15655014941?reco_id=129b6ee8-709c-11ef-b1af-1a529f2713d0&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017
Tą teź polecam. Solidna, gruba blacha, wymiary naprawdę kompaktowe