Hej, czy możecie polecić jakiś laptop za 4000-5000zł? Laptop NIE będzie do grania więc zależy mi żeby posiadał przynajmniej 16gb RAMu, przynajmniej 500gb SSD, dosyć lekki i poręczny, jakieś 15"-16", najlepiej od razu z Windowsem (ale to sobie dobiore, bardziej chodzi mi o model). Zastanawiam się nad jakimś HP np EliteBook lub ProBook, czy warto? Z góry dzięki Mireczki :)
@boriskafarov: nie do końca napisałeś do czego ma być ten laptop, lekki ale 16"? Nie do grania, ale 16GB RAM? Będziesz go nosił ze sobą i używał np. w pociągu na baterii? Będziesz go używał ze stacją dokującą i monitorami, czy częściej pisał na wbudowanej klawiaturze? Jak się zepsuje to wyrzucisz i kupisz nowy, czy będziesz naprawiał? Potrzebujesz dwa lata gwarancji, czy poleasingowe wchodzą w grę?
@wykopyrek: ok dzięki, już doprecyzowuje. Laptop typowo do domowego użytku internet, film etc. bez gier ponad pasjansa Lekki w sumie to pojęcie względne, chodzi mi żeby miał 15-16 cali ile kg to już drugorzędna sprawa 16GB RAMu raczej musi być bo 8GB dzisiaj czy za kilka lat może być za mało, a dokładać nie zamierzam. Nie będzie pewnie przenoszony zbyt wiele więc jakaś super bateria być nie musi. Bez stacji
#laptopy #laptop #komputery #komputer #cokupic #sprzetkomputerowy #pytanie #pytaniedoeksperta #pcmasterrace
Będziesz go nosił ze sobą i używał np. w pociągu na baterii?
Będziesz go używał ze stacją dokującą i monitorami, czy częściej pisał na wbudowanej klawiaturze?
Jak się zepsuje to wyrzucisz i kupisz nowy, czy będziesz naprawiał?
Potrzebujesz dwa lata gwarancji, czy poleasingowe wchodzą w grę?
Lekki w sumie to pojęcie względne, chodzi mi żeby miał 15-16 cali ile kg to już drugorzędna sprawa
16GB RAMu raczej musi być bo 8GB dzisiaj czy za kilka lat może być za mało, a dokładać nie zamierzam.
Nie będzie pewnie przenoszony zbyt wiele więc jakaś super bateria być nie musi.
Bez stacji
Ranking laptopów https://techlords.pl/polecane-laptopy/
Jeśli film, to warto, żeby ekran nie odstręczał, FHD to raczej mało na nadchodzący 2025 rok. 2k+ albo i 4k
15"