Program budowy "Orlików" w Polsce został zainicjowany w 2008 roku przez Donalda Tuska. Niestety nasza kadra, także młodzieżowa dalej g---o gra ( ͡°͜ʖ͡°) Na logikę tę orliki powinny przyczynić się nie tylko do promowania zdrowego stylu życia, popularyzacji tego sportu, ale także odkrywania większej ilości talentów piłkarskich #mecz #reprezentacja #polityka
@rodnekr: orlik nic nie pomoże jak w strukturach piłkarskich nadal siedzi mentalny beton, od groma dobrych, zdolnych chłopaczków z wsi i małych miasteczek się marnuje bo nie mają żadnej finansowej siły przebicia, czesto jakieś szkółki piłkarskie prowadzą niespełnione gwiazdy okręgówki bez pojęcia o szkoleniu. Niestety będzie ciężko przebić się przez ten beton pełen układów i znajomości.
@dr_papieros: Do tego trenerzy młodzieży ze "wspaniałą" polską myślą szkoleniową są zapatrzeni na wyniki tu i teraz. Nie ma żadnego myślenia przyszłościowego. Zamiast stawiać na technicznie uzdolnionych młodzików nasi geniusze piłki wybierają dryblasów, którzy wygrywają z rówieśnikami dzięki sile, a po zetknięciu z poważną piłką są kręceni jak kołowrotki. Póki takie tuzy intelektu nie znikną ze struktur naszej piłki, to nie mamy co liczyć na szkolenie dobrych piłkarzy.
@ciabass: ile to już talentów było odrzuconych bo "za mały". Zresztą polska myśl szkoleniowa odrzuca wszystko co ważne w piłce. Liczy się tylko siła i laga do przodu. Zero kreatywności, szukania gry, myślenia, przewidywania. O przygotowaniu fizycznym nie wspomnę, jako że przez znajomych trenerów byłem nazwijmy to w pobliżu treningów kilku szkółek pilkarskich to przestałem się dziwić, że piłkarze wyjeżdżają na zachód i mówią że nie dają rady wytrzymać kondycyjnie,
Moja żona po 15 latach małżeństwa właśnie przyznała mi się do tego że od pół roku ma chłopaka, regularnie zdradzała mnie z różnymi typami przez ostatnie 4 lata. Jak mam jej wybaczyć?
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link