Aktywne Wpisy
szpaczuh +907
#rozdajo
Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla?
Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla?
Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Fajlip1111 +4
Sluchając tego podcastu czułem zażenowanie jako facet. Zabolało mnie to co słyszałem poczułem nawet obrzydzenie. tyle litrów hipokryzji ktore się wylało z ust tych dziewczyn. Po co to zostało nagrane?
#hotelparadise
#hotelparadise
Wysnuta teoria jest lajtową dla Boxdela wersją, która jest spójna z informacjami publicznymi, śledztwami na Wykopie oraz tym co mówili #wardega, #szalonyreporter, #nitro
Sprawa z samochodem tu moje SPEKULACJE - coś tu jest, ale do końca nie wiadomo co i moim zdaniem o ile na jedną rzecz nie znajdą się niepodważalne dowody to może on spać spokojnie.
Z informacji medialnych wiemy, że Boxdel miał w 2017 Jeepa i w tamtych latach nagrywał jak jeździ autem - we wrześniu auto zostało przeznaczone do demontażu.
W maju 2019 Boxdel zrobił prawo jazdy, czyli wszystko się spina, bo zakaz prowadzenia pojazdów jest nakładany na minimum 3 lata, ale po połowie kary można się starać o zniesienie zakazu i zrobić prawo jazdy. Od końca przygody z Jeepem do zrobienia prawka mija trochę ponad 1,5 roku - czyli 1,5 roku zakazu + czynnośi administracyjne do uzyskania prawa jazdy.
Zakaz prowadzenia pojazdów można dostać za jazdę pod wpływem lub spowodowanie wupadku w którym znigie inny uczestnik ruchu - trudno ukryć, że popularna osoba kogoś zabiła, więc zakładał bym scenariusz z jazdą pod wpływem - co jest tym bardziej prawdopodobne, że Boxdel nie stronił od używek.
Zwykle za pierwsze złapanie na jeździe pod wpływem kara jest standardowa - grzywna, utrata prawka i zakaz prowadzenia pojazdów na 3 lata.
Z wiedzy medialnej wiemy, że Boxdel bał się prowadzić auto, zawsze był wożony, do tego #wardega mówił, że Boxdel mówił coś o sprawach sądowych, kuratorze.
Przypominam, że gdyby wcześniej Boxdel miał sądowy zakaz prowadzenia pojazdu to przestępstwo się jeszcze nie zatarło, więc pomimo zmniejszenia kary i zamknięcia sprawy, kolejny tego typu występek traktowany byłby jako recydywa, więc w grę prócz zakazu prowadzenia pojazdów i grzywny wchodzi jeszcze pozbawienie lub ograniczenie wolności. Słowa o kuratorze świadczą o tym, że Boxdelowi zosała ograniczona wolność, miał sancję, więc prawdopodobnie dostał wyrok w zawieszeniu.
Oznacza to, że w tamtym momencie podczas złapania go za kierownicą pod wpływem środków odurzających wyrok został by odwieszony i z automatu Boxdel trafił by do więzienie, choć do więzienia mógłby trafić nawet za samo prowadzenie samochodu pomimo zakazu - ale tu jeszcze przy dobrej obronie byłaby duża szansa na wyrok w zawieszeniu.
Pasuje to zarówno do wersji Natana, że Boxdel zamienił się z pasażerem, bo prowadził pod wpływem, jak i Wardęgi, że Boxdel miał kuratora, jak i Nitra, że Boxdel nie jeżdził autem, a nawet Szalonego Reportera - bo sama zamiana się pasażera z kierowcą nie jest według prawa jakąś straszną rzeczą - ALE Szalony mógł nie wiedzieć, że Boxdel już ma zawiasy za jazdę pod wpływem i to jest u niego recydywa.
Podsumowując, spekuluję, że Boxdel dostał zakaz prowadzenia pojazdów w 2017, jako że nic nie odwalił mógł zrobić prawo jazdy w 2019 roku, ale po jakimś czasie znów dostał zakaz, ale również wyrok pozbawienia wolności w zawieszeniu i podczas tego zawieszenia spowodował kolejne zdarzenie drogowe pod wpływem i zamienił się z pasażerem przed przyjazdem policji.
Problem w ukaraniu go za to jest taki, że potrzeba twardych dowodów świadczących o jego winie. Jeżeli krierowca poniósł już konsekwencje za Boxdela to nikt mu za te konsekwencje nie zwróci, a sam naraża się na odpowiedzialność karną jak się przyzna. Dodatkowo Boxdel może mu zapłacić, żeby trzymał się wersji ustalonej.
Stanu trzeźwości Boxdela już się nie zbada - a prawnicy w takich sytuacjach robią cuda - np sprawa pewnego dziennikarza.
Za samo prowadzenie samochodu nie musi trafić do więzienia jakby znalazło się nagranie, że to Boxdel wtedy prowadził.
Jeżeli są jakieś nieścisłości to piszcie i zachęcam do dyskusji.
#famemma #pandoragate
CHLOPIE W JAKICH TY CZASACH ZYJESZ ODNOSNIE PRZEGLADU ? Zwykla Janina ze wsi bedzie jezdzic 10 lat bez przegladu a ty mi bedziesz p-------l ze "nie mial 2 msc przegladu juz" XDDDD albo ogarnij sie albo nie pisz mi tu glupot
8 a 11 września to prawie to samo, ale chyba coś się nie zgrywa nie? Już pomijając fakt, że nie są to tuzy intelektu ale gdyby wydarzyło się coś wówczas na drodze to raczej by nie wrzucali publicznie fotek z imprezy która miała miejsce w tamtym rejonie?
Skupiasz się na czymś na co nie masz żadnych dowodów zamiast skupić się na tym, że chłop wysyłał kolbasa 14-latkom. Wątpię, że na trzech dziewczynach się to skończyło, bo głupie p---y same spamują Ci skrzynkę jak jesteś jakkolwiek rozpoznawalny.
8 wrzesnia byl to piatek. 11 poniedzialek. tego posta juz dawno nie ma u merghaniego ani na fb ani nigdzie. nie ma zdjec, nagrywek niczego z tego okresu. DOSLOWNIE NIE MA NIC u NIKOGO JUZ odnosnie tych dni w dodatku Garaz Isamu znajduje sie ok 15km od wypadku itp. tak jak napisalem ze te Wypadki to sa czysto teoretycznie, ale w tym przypadku to jest
Faktem jest to, że auto nie dojechało na przegląd. Nie sądzę, by osobę która ma milion subskrypcji nie byłoby stać na naprawę/lewą pieczątkę. Więc można uznać, że rzeczywiście coś miało miejsce ale raczej przed końcem przeglądu i mogło wydarzyć się wiele akcji, które sprawiały, że auta nie opłacało się naprawiać.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
m8R8lO5h6rzBGT1
Poza tym Boxdel mógł nie ogarnąć, że nie ma przeglądu, jak wiele osób jeszcze kilka lat temu nie pilnowało tego - sam znam co najmniej kilka osób co jeszcze kilka lat temu przegląd robiło kilka tygodni po terminie, żeby sobie "wydłużyć termin."
Pytanie zasadnicze o powód demontażu auta i o to, za co Boxdel stracił prawko i za co prawdopodobnie dostał zakaz prowadzenia pojazdów.
Gdyby doszło
1,5h po wrzuceniu na Wykop screenów odpisu miałem nieautoryzowaną próbę logowania na konto mailowe powiązane z wykopem xD