Wpis z mikrobloga

• 1
Zacząłem odkręcać od lewej strony. Próbowałem próbowałem i do tego stopnia że rowki na nakrętce suportu się wyrobiły. Udało mi się skonstruować używając śrub, które tata zbierał przez lata przykręcić do osi suportu co sprawiło że sam klucz siedział dobrze.
CrazyxDriver - Zacząłem odkręcać od lewej strony. Próbowałem próbowałem i do tego sto...

źródło: Xn66hlC6

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
Niestety nie szło. W końcu wziąłem klucz 24 wbiłem w rurkę od starego basenu [już go dawno niema, teraz będę musiał go wydobyć XD]. Klucz suportu nieststy zaczął się ślizgać po nakrętce suportu. No nic mówię, idę na drugą stronę. Od razu wziąłem taki sam zestaw, sposób no i siłujemy się. Udało się po 4h siłowania się UDAŁO SIĘ!!!
CrazyxDriver - Niestety nie szło. W końcu wziąłem klucz 24 wbiłem w rurkę od starego ...

źródło: RJHFKK6v

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
Wyciągnąłem to k------o i co zero smaru. Gdzie one jest!? No nie. Cóż ale została nakrętka z lewej strony.
Uznałem że biorę śrubokręt i młotek. Zrobiłem w nakrętce mały rowek i uformowałem taką pułkę by móc w to bić śrubokrętem z młotkiem.
CrazyxDriver - Wyciągnąłem to k------o i co zero smaru. Gdzie one jest!? No nie. Cóż ...

źródło: 19Rgx4fc

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
Zamówiłem Suport rowerowy SHIMANO BB-UN101
Działa wszystko bardzo dobrze. Tak jak powinno. Mufa 68mm taka sama ale zaryzykowałem dłuższą oś i to był dobry pomysł. Na starym suporcie zdarzało się że uderzałem piętą buta o ramę. Teraz nie powinno być tego problemu. Przerzutki nawet nie potrzebowały regulacji, więc super. Mam nadzieje, że następna wymiana suportu wydarzy się w 2027
CrazyxDriver - Zamówiłem Suport rowerowy SHIMANO BB-UN101 
Działa wszystko bardzo dob...

źródło: 457034889_1271795283979685_5346568691217778854_n

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@PietrekSpodKrakowa no właśnie klucz nie pasował. Udało mi się dokręcić to w używając sposóbu jak odkręciłem. Natomiast jeżeli chodzi o plastik fantastic to słuchaj w tych czasach części są tak podłej jakości że "metal" jest tak giętki że jprdl. Można modelować w nim normalnie
  • Odpowiedz