Aktywne Wpisy
Sark +14
Kto Waszym zdaniem naprawde zrobi porzadek z legalna i nielegalna imigracja?
- Pis 6.4% (126)
- Ko 29.1% (571)
- Kofederacja 42.5% (832)
- Trzecia Droga 7.4% (145)
- Lewica 14.5% (285)
AyDeeKay +6
Wie ktoś jak zapobiegać parowaniu szyb po wejściu do auta? Rano przy lekkim przymrozku, po użyciu odmrażacza wchodzę do auta i w dosłownie minutę po wejściu mam całą szybę zaparowaną od wewnątrz, można to czymś załatwić żeby tak nie parowały? #motoryzacja #pytanie #samochody
Z drugiej strony znajdę coś wgl sensownego do 60k? Takiego do 10 lat maks i w nadwoziu SUV? No i żeby nie było słabsze niż dotychczasowe auto 150KM min.
Kurde dużo pytań wyszło.
#samochody #motoryzacja #leasing
@cherrz Nie jestem vatowcem więc leasing to tak bez sensu. Teoretycznie mógłbym zwiększyć budżet do 100k ale sensowne opcje zaczynaja się od 150k
Mam 60k odłożone na auto.
@cherrz: Serio? Wydawało mi się ze konsumenckie aktualnie to na jakiś chory % są.
@Tagliacozzo: "why not both"? 2-3 letnie autka po pierwszych leasingach w programach dealerskich. Straciły już na wartości co stracić miały, często oferowane z gwarancją. Tak młode roczniki, nie mają jeszcze zbyt wielu usterek więc duży koszt w postaci serwisu odchodzi.
@ptasiek2: tyle że ratka wychodzi dalej spora.
A tak człowiek policzy, kredyt za chałupę, rachunki, czynsz, leasing no i jak bez pracy będą to oszczędności zaczną szybko topnieć. Jakieś takiego obawy przed tym mam.
W sumie to co wymieniłem to niby było by łącznie z 20% domowego budżetu, niby niedużo, ale jakoś ta dziwnie, mając co miesiąc