Wpis z mikrobloga

#famemma na koniec wyjdzie jaka to piękna pralnia pieniędzy, kibole, gangsterzy, policja, prokuratorzy, ręka rękę myję, a wszyscy umoczeni po same jaja XD można by pomyśleć że teraz mafii nie ma bo nie strzelają na ulicy i nie podkładają sobie bomb, ale przecież dawna i obecna gangsterka to się bawi w wyłudzanie vatu, n-------i, #nieruchomosci a teraz frikfajty
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prawilnik: przychód a dochód wafelku sobie rozkmiń terminy, przychodu to można i mieć 200 baniek a milion straty w bilansie, bo się przepaliło 201mln na koszty i zarobiło się stratę
z fartem
  • Odpowiedz
@Hissis: Ja dobrze rozróżniam. Pisząc zysk miałem na myśli przychód klubów z ekstraklasy. Nie chciałem powtarzać słowa i zrobiłem niefortunny skrót myślowy, który może być przez niektórych źle odebrany. To nie elaborat z rachunkowości i słowo zysk nie miało znaczenia księgowego.
  • Odpowiedz
@Wlamywaczdomowy: spółka może świadczyć innej spółce usługi i to nie jest nic nielegalnego, to nie są osoby fizyczne, tak działa prawo polskie, że można sobie pluć na ryj jakimś losowym anonimowym debilom i robić to w 100% legalnie, ja też na przykład załóżmy, że miałbym zakaz prowadzenia jakichś działalności, ale mogę sobie być prokurentem spółki i robić to samo w 100% legalnie, Ty weź się mordka orientuj jak wygląda życie,
  • Odpowiedz
@prawilnik: sprawdzałem jakiś czas temu sprawozdania finansowe tych spółek i takich kwot tam nie widziałem mordko, jakbyś mógł przytoczyć o czym mówisz, to szybko pewnie byśmy to mogli zweryfikować, bo wydaje mi się, że nikt takiego przychodu by nie robił oficjalnie, przynajmniej rocznie, no ale mogę się mylić oczywiście, chętnie bym się zapoznał z dokumentami
z fartem
  • Odpowiedz
@Hissis: Fame MMA nie ma, a reszta spółek powiązanych z Fame MMA, z Pasterniakiem i Rozparą może mieć. Tak jest kilkanaście spółek, ale nie będę wykupywał dostępu, aby to sprawdzić sprawozdania spółek komandytowych. Może być 160 mln zł przychodu łącznego, a nawet więcej.
  • Odpowiedz
@prawilnik: ale to jest wszystko oficjanie dostępne bez żadnych kosztów wariacie, o czym Ty mówisz xD
podaj KRS albo nazwy spółek i zaraz to ogarnę
z fartem
  • Odpowiedz
@Hissis: Dla mnie sie nic nie wydaje ;D Ja Poprostu uważam, ze jesli w większości spółek, ktore wykonują usługi dla Fejmu udziałowcami są Rozpara i Pasternak to jest to dość ciekawe. Mam dalej tłumaczyć jak działają faktury, koszta itd? Serio uważasz, z tych całych milionów zostaje im realnie dwadzieścia-kilka jeśli faktury za usługi wystawiają sami sobie?
  • Odpowiedz
@Wlamywaczdomowy: od każdej faktury płacą podatki, posiadanie miliona spółek jest legalne, i w pełni zgodne z prawem, moja spółka A, może świadczyć usługi mojej spółce B, i to też jest zgodne z prawem w 100%, to jest po prostu optymalizacja podatkowa i działanie stricte biznesowe, którego może Ty nie rozumiesz, albo wydaje Ci się, że jeżeli spółka ma 20 mln i 4 udziałowców, każdy na 25% to mogą sobie to
  • Odpowiedz
Byku, postaraj sie przeczytac ze zrozumieniem co napisalem. Mozna miec i trylion spolek to fakt, ja mowie ze zarobili wiecej niz to co pokazuja z Fejm, a ty swoje. Milego wieczoru najjasniejszy ekonomisto.
  • Odpowiedz
@Hissis ty próbujesz dzieciakom tłumaczyć jak świat działa. Tutaj ktoś ostatnio pisał, że OF Denisa będzie służył do prania hajsu elany xD czy tam jakichś innych grup xD @Wlamywaczdomowy oczywiście, że zarabiają więcej. Myślisz, że żona rozpary oblugujaca to medycznie robi to za free? Albo spółka rozpary, która zajmuje się it robi usługi dla fame za free bo rozpara ma udziały I tu i tu? Rozumiem, że jak wejdziemy razem
  • Odpowiedz