Wpis z mikrobloga

Patrząc na fachowców z Kambodży których jednak zmieniłem opinię o azjatach. Zawsze uważałem że to inteligentni ludzie patrząc przez pryzmat Japończyków, Koreanczyków czy nawet Chinczyków. Ale jednak większość azjatów to inżynierowe wiedzą i fachowością z Afryki. Mam taki kanał który sobie oglądam z Indonezji.
gdzie jest jakiś podjazd i ciężarówkami czy nawet zwykłymi osobówkami nie potrafią podjechać po nie umieją zrobić drogi. Co parę dni kopią koparkami, jeżdzą walcami czy wylewają asfalt żeby za kilka dni znowu to rozkopać. Codziennie pare aut kończy na dachu bo paru metrów dobrej drogi nie potrafią zrobić. A i też takie akcje odjebowują w postaci skakani z kamieniami pod same koła albo wchodzą pod auta i siedzą na plastikowym stołku, taki człowiek od BHP to pewnie ma zawał jak to ogląda ( ͡ ͜ʖ ͡) Taguje #raportzpanstwasrodka bo tak się dopiero przy tych filmach zaczałem utwierdzać jakimi paprokami są azjaci.
xxxmen - Patrząc na fachowców z Kambodży których jednak zmieniłem opinię o azjatach. ...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xxxmen: dlatego te wszystkie wolnościowe (od rozumu) raje wyglądają jak wyglądają. Korwinistyczne kuce pieją jak to w Kambodży można otwierać bezkarnie "paruweczkowe biznesy". No można, tylko co z tego ? Taki "paruweczkowy interes" w życiu nie wyjdzie ponad poziom finansowy menela z Dworca Centralnego i nie pozwoli na nic więcej na to, że jest to za mało żeby zdechnąć z głodu, a za dużo żeby normalnie żyć. Z wolnościowych "paruweczek"
  • Odpowiedz
@xxxmen: Pol Pot ze swoją bandą czerwonych Khmerów wyrżnął całą inteligencję w Kambodży. Obecni mieszkańcy to potomkowie najgłupszej części społeczeństwa o bardzo niskim IQ. Odbudowa edukacji potrwa kilka pokoleń, a to długie dziesiątki lat.
  • Odpowiedz
@xxxmen: W Indonezji umieją budować drogi. Problem to j----a korupcja.

Na zdjęciu poniżej jest droga szybkiego ruchu. Takie drogi są budowane bezpośrednio z budżetu państwa i są dobrej jakości.

To co widać na twoich filmach to przykład drogi budowanej z budżetu miasta. Na szczeblu lokalnym w Indonezji panuje olbrzymia korupcja, pieniądze na budowę są rozkradane, a z okrojonego budżetu buduje właśnie takie wąskie g---o bez krawężników, pasów i z najtańszych
Nusantara - @xxxmen: W Indonezji umieją budować drogi. Problem to j----a korupcja. 

...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz