Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +19
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Minieri +102
As kier Livakovicia za faul na Lewandowskim
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Dowodem na to jest przykład Niemiec, które kajają się za II wojnę od 80 lat, a mimo to konfokacapy sieją nienawiść do dzisiejszych Niemiec i Niemców przez pryzmat II wojny, nazywają nazistami etc.
#ukraina #ruskapropaganda #neuropa #wojna
@paragonik: Słowa to słowa. A czyny? Jak tam kwota reparacji? Urosła? Zmalała?
Srak. Polacy nic tylko "dej dej dej", chcą pasożytować na bogatszym sąsiedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@paragonik: XD
@paragonik: No chyba że chodzi o neonazioli z AfD. To wtedy to nie. Oni nie są be.
@paragonik: Więc uważasz, że Polsce się nic nie zależy?
A "przepraszam" wymazuje zobowiązania finansowe i moralne?
Albo sięgając dalej, od Szwedów?
@Pablitodonpedro mówisz o tych reparacjach których zrzekliśmy się w latach 50.?
@Pablitodonpedro: Przecież po zjednoczeniu Niemiec i upadku PRLu powstała fundacja Polsko-Niemiecka pojednanie. Tam możesz się zgłosić po swoje reparacje.
@paragonik: Załóżmy, że żądam. Co teraz? Po ilu latach powinność moralna zapłacenia reperacji
@Pablitodonpedro: To są reparacje dla osób indywidualnych, które mają większą wartość niż pieniądze dane państwu, które przepierzy to na głupoty. Poza tym, to są bardzo duże pieniądze, bo te 700 milionów zostało wypłacone jeszcze przed inflacją, kiedy złotówka była warta znacznie więcej niż dzisiaj, więc porównanie do wyborów kopertowych jest śmieszne, szczególnie, że wybory kopertowe wyniosły 88 milionów, a nie 732.
Już
Jestem tego świadomy. Ale ja piszę o powinności moralnej nie prawnej.
Mogę zabić ci członka rodziny, następnie przestępstwo może się przedawnić, albo mogę
zostać uniewinniony z przyczyn proceduralnych. Jeżeli tak się stanie, to wszystko gra? W końcu
@Pablitodonpedro: Weź zobacz sobie ile lat mają obecni przywódcy Niemiec i zobacz jaka jest obecna mediana wieku w tym kraju. Ludzie, którzy wybrali NSDAP i żyli podczas niemieckiej okupacji Polski już od dawna nie żyją, poza jakimiś niedobitkami, którzy mają 110 lat, ale oni byli nastolatkami, albo ledwo 20 mieli, jak to się wszystko działo. Oczywiście, że pokolenia urodzone po wojnie nie
A moralne zobowiązania umarły z ostatnim wyborcą NSDAP, jeżeli dobrze rozumiem.
Nawet jeśli, to Niemcy się nie kajają, bo nie mogą się kajać, bo nie mają żadnej winy
@Diabel_Wszechmogacy: co?
@Pablitodonpedro ale Niemcy wobec Polaków w żadnym wypadku się nie kajają xD Sa świadomi, że ich przodkowie wywołali wojnę, są też jednak świadomi że Polska przegrała wojnę w sposób kompromitujący