Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie, że konfokacapom nie zależy na żadnych przeprosinach za Wołyń ze strony Ukrainy, zależy im jedynie na dzieleniu i sianiu nienawiści między narodami pod interes rosji.

Dowodem na to jest przykład Niemiec, które kajają się za II wojnę od 80 lat, a mimo to konfokacapy sieją nienawiść do dzisiejszych Niemiec i Niemców przez pryzmat II wojny, nazywają nazistami etc.

#ukraina #ruskapropaganda #neuropa #wojna
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paragonik: wielce zdziwieni że w starciu kraju który wymordował setki tysięcy Polaków (dziś jest względnie normalnym państwem) z krajem który wymordował miliony i co ważniejsze zapowiada kolejne morderstwa ludzie stanęli po stronie Ukrainy.
  • Odpowiedz
Dowodem na to jest przykład Niemiec, które kajają się za II wojnę od 80 lat, a mimo to konfokacapy sieją nienawiść do dzisiejszych Niemiec i Niemców przez pryzmat II wojny, nazywają nazistami etc.

@paragonik: No chyba że chodzi o neonazioli z AfD. To wtedy to nie. Oni nie są be.
  • Odpowiedz
Słowa to słowa. A czyny? Jak tam kwota reparacji? Urosła? Zmalała?

@Pablitodonpedro: Przecież po zjednoczeniu Niemiec i upadku PRLu powstała fundacja Polsko-Niemiecka pojednanie. Tam możesz się zgłosić po swoje reparacje.

Organizacja zajmuje się kwestią wypłat niemieckich świadczeń finansowych dla byłych więźniów obozów koncentracyjnych i robotników przymusowych Trzeciej Rzeszy, niesienia pomocy żyjącym ofiarom nazizmu, zabiegami na rzecz zachowania pamięci oraz zbliżenia pomiędzy Polakami i Niemcami.
  • Odpowiedz
Zadowalają cię takie orzeszki? To jedne wybory kopertowe.

@Pablitodonpedro: To są reparacje dla osób indywidualnych, które mają większą wartość niż pieniądze dane państwu, które przepierzy to na głupoty. Poza tym, to są bardzo duże pieniądze, bo te 700 milionów zostało wypłacone jeszcze przed inflacją, kiedy złotówka była warta znacznie więcej niż dzisiaj, więc porównanie do wyborów kopertowych jest śmieszne, szczególnie, że wybory kopertowe wyniosły 88 milionów, a nie 732.

Już
  • Odpowiedz
@AlbertoBarbosa: Miałem na myśli w każdym roku.

Jestem tego świadomy. Ale ja piszę o powinności moralnej nie prawnej.

Mogę zabić ci członka rodziny, następnie przestępstwo może się przedawnić, albo mogę
zostać uniewinniony z przyczyn proceduralnych. Jeżeli tak się stanie, to wszystko gra? W końcu
  • Odpowiedz
@paragonik kajają się za wojnę? Gdzie reparacje dla Polski? Gdzie zadoscuczynienie i renty dla Polaków którzy przeżyli obozy? Sholtz mówił ostatnio że Niemcy zostały wyzwolone w 45 roku, Hitler z nazistami to pewnie przyleciał w latającym spodku i zaczął okupować lubujących pokój biednych Niemców. Taka jest oficjalna retoryka tego państwa.
  • Odpowiedz
Ale ja piszę o powinności moralnej nie prawnej.

@Pablitodonpedro: Weź zobacz sobie ile lat mają obecni przywódcy Niemiec i zobacz jaka jest obecna mediana wieku w tym kraju. Ludzie, którzy wybrali NSDAP i żyli podczas niemieckiej okupacji Polski już od dawna nie żyją, poza jakimiś niedobitkami, którzy mają 110 lat, ale oni byli nastolatkami, albo ledwo 20 mieli, jak to się wszystko działo. Oczywiście, że pokolenia urodzone po wojnie nie
  • Odpowiedz
@AlbertoBarbosa: Zatem najlepszą techniką, jest gra na zwłokę!

A moralne zobowiązania umarły z ostatnim wyborcą NSDAP, jeżeli dobrze rozumiem.

Nawet jeśli, to Niemcy się nie kajają, bo nie mogą się kajać, bo nie mają żadnej winy
  • Odpowiedz
@Pablitodonpedro: To znaczy, Polska się sama zrzekła reparacji, a ostateczne kwestie w tym temacie zostały ugadane kompromisem, jaki podpisała z Niemcami po upadku PRLu i zjednoczeniu się Niemiec, który finalnie doprowadził do utworzeniu fundacji Pojednanie i zrzeknięcia się niemieckich roszczeń do zachodnich ziem Polski ¯\(ツ)/¯

Zatem najlepszą techniką, jest gra na zwłokę!

A moralne zobowiązania umarły z ostatnim wyborcą NSDAP, jeżeli dobrze rozumiem.

Nawet jeśli, to Niemcy się nie kajają, bo nie mogą się kajać, bo nie mają żadnej winy moralnej.

Twoje rozumianie jest poprawne wewnętrzne, ale niebezpieczne. Na przykład gdybym cię okradł, i by mnie nie złapali, to moi potomkowie będą z tego korzystać. A twoi, potencjalnie, będą żyć
  • Odpowiedz
Napisałem o moralnej powinności. Piłka jest po stronie Niemców. Bo rzekomo oni się "kajają".

@Pablitodonpedro ale Niemcy wobec Polaków w żadnym wypadku się nie kajają xD Sa świadomi, że ich przodkowie wywołali wojnę, są też jednak świadomi że Polska przegrała wojnę w sposób kompromitujący
  • Odpowiedz