Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +19
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Minieri +102
As kier Livakovicia za faul na Lewandowskim
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Od zawsze chciałem zrobić coś z czego, ktoś będzie zadowolony.
Więc zacząłem się bawić w gry VR, na filmiku pierwsze kroki w jej tworzeniu.
Cały dzień, od 10 rano zajęło mi zaprojektowanie szuflad, tak aby mogły pomieścić przedmioty i fizycznie w nich być odkładane tak jak robimy to w realnym życiu.
Tak samo pisanie skryptów do podnoszenia przedmiotów i ich fizykę w świecie gry (choć nie wszystko działa, jak butelka z winem xD)
Gra w założeniu ma być gatunkiem Horror - Escape Room z nietuzinkowymi poziomami.
Dlatego jest ciemniej a światło migocze.
Na jednym trzeba znaleźć klucz w szufladzie, na innym trzeba wpisać kod widoczny na jednym z zdjęć w pokoju, a jeszcze inny wymaga podniesienia siekiery i po prostu rozwalenia drzwi w drobny mak ¯\(ツ)/¯
Podgląd dodany prosto z programu, trochę kamerą trzęsie
Ogólnie wykrywanie dłoni czy pady są tu używane?
Sam HL Alyx ma około 100k ocen, 42k w peaku
VRChat ma ponad 200k ocen
Gracze są, a jak fajnie mi się uda ją zrobić, to większa szansa na sukces, bo mało gier na vr jest w sumie (fajnych)
Tylko podgląd pierwszej z mechanik w grze, światła w pokoju będą dostosowane od odpowiedniego poziomu, o to się nie martw
Za jakieś 6miesięcy będzie lepiej ( ͡º ͜ʖ͡º)
@fizzly A dziękować, jestem dumny jak z pińcetplusa,
Za duże światło? Czy, że po prostu miga?
@MePix: w jakim prawdziwym świecie masz migające latarki? Jakie latarki migają? To nie zepsuta świetlówka na suficie ;)
równie dobrze możesz tam wrzucić słoik z świetlikami ;)
Jakby świeciła cały czas, to nie byłaby mi potrzebna.
Pytam serio, bo co rusz w horrorach znaleziona latarka przerywa, migocze i się czasem wyłącza
@MePix: Wydaje mi się, że sam polecałem. Może mylę nicki. W każdym razie. Życze powodzenia ^_^
Nie dało się ekranem na PC sterować a gry działały jak guano.
Kupiłem drugi raz po zwrocie i działa poprawnie, nie wiem czemu, nie wiem jak
Ale za drugim razem jest jak opisywane na wykopie.
A ustawienia takie same jak za pierwszym razem
https://store.steampowered.com/app/2719160/Contractors_Showdown/