Aktywne Wpisy
koniolizator +50
Kto jest w Waszym #top murzynów?
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
Bananek2 +306
Wydaje mi się, że zaszła zmiana w postrzeganiu przyszłości ogólnie w społeczeństwie. Kiedyś myśleliśmy, że 2024 będzie rokiem z dalekiej przyszłości gdzie będziemy żyć jak Jetsonowie. A jak obecnie żyjąc w 2024 wyobrażamy sobie 2070? Nijak, bo nie ma już futurystycznych wizji jak będzie zajebiście, a bardziej obawiamy się jak bardzo sprawy mogą się p---------ć. Tak jak kiedyś wydawało się że ludzkość wyczekuje przyszłości tak teraz wydaje się, że ludzkość bardziej się
Wracam po czasie do picia yerby i pytanie - jak to jest curado w przypadku matero z okutym palo santo. W necie widzę dwie sprzeczne narracje:
- pierwsza koniecznie trzeba;
- druga nie, bo tłuszcz (oliwa) "zapycha" drewno, co ma przekładać się na gorsze walory smakowe. Samo curado ma tylko sens dla naczyń bez okucia, aby nadać mu większej wytrzymałości na pęknięcia (co wydaje się logiczne dla naczynia, które może przeciekać z racji braku okucia).
Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?
W srodku nie spekane, zadnej plesni itp.
Raz na jakis czas tylko wyparzam wrzatkiem i tyle.