Wpis z mikrobloga

NiezΕ‚a akcja

I ostatnia kwestia. Z rowerem 🚲moΕΌna poruszaΔ‡ siΔ™ komunikacjΔ… miejskΔ…, ale na pewno nie w takim stanie w jakim to zrobiΕ‚ w ubiegΕ‚y piΔ…tek jeden z pasaΕΌerΓ³w. Nie doΕ›Δ‡, ΕΌe mΔ™ΕΌczyzna jechaΕ‚ z rowerem w tramwaju linii nr 50 nietrzeΕΊwy, to po tym gdy wysiadΕ‚ przewrΓ³ciΕ‚ siΔ™ z rowerem i uszkodziΕ‚ tramwaj. Z powodu awantury, ktΓ³rΔ… wywoΕ‚aΕ‚ tramwaje nie kursowaΕ‚y do GΓ³rki Narodowej przez 45 minut… Takie podrΓ³ΕΌe z rowerem na pewno zdrowiu nie sΕ‚uΕΌΔ…...

Post na fb
#rower #krakow
CrazyxDriver - NiezΕ‚a akcja 
I ostatnia kwestia. Z rowerem 🚲moΕΌna poruszaΔ‡ siΔ™ komun...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: obraz

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

można poruszać się komunikacją miejską, ale na pewno nie w takim stanie w jakim to zrobił w ubiegły piątek jeden z pasażerów

@CrazyxDriver: MPK stabilnie, jaki przepis/regulamin zabrania prowadzenia roweru i jazdy komunikacjΔ… miejskΔ… w stanie nietrzeΕΊwoΕ›ci? ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)
Pewnie Gancarczyk prowadzi ich profil, bo to jeden z nielicznych asów, którzy potrafią wysrać takiego babola.
  • Odpowiedz
@CrazyxDriver: Niestety rowerzyści w komunikacji miejskiej są dość uporczywi i konfliktowi. Szkoda, że nie napisali iż rowerzysta musi opuścić pojazd jak wsiada matka z wózkiem lub osoba niepełnosprawna na wózku, lub jak już jest jeden rower.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor: sami sobie zrobiły właśnie problem w przyszłości. Korzystać z mpk powinniśmy naprawdę w nagłej sytuacji. Powiem Ci nawet przykład ostatnio z naszych rejonów troszkę Lardor. Mianowicie będąc w Brzegach odkręciła się przerzutka mi na rowerku. Została pociągnięta przez rower na zębatki i weszła mi w szprychy. Spokojnie tylko mnie przyhamowało nic się nie stało. Napęd nie działał. Mogłem wejść przy rondzie na trakcie Papieskim do autobusu, ale tego nie
  • Odpowiedz
  • 1
@CrazyxDriver ja nie mówię, że wsiadać nie możesz tylko niestety w autobusie jest regulamin który akceptujesz jeśli do niego się nie stosuje klient muszę wyprosić. Jak mam rowerzystę gdzie ma wolną przestrzeń stoi i trzyma rower to najmniejszego problemu nie widzę problem się robi zwykle jak wjedzie osoba z wózkiem i muszę grzecznie wyprosić z pojazdu jak to mówi regulamin to wiecznie dostaje bluzgi w swoją stronę od delikwenta. Plus podobnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor a ten tak z innej beczki. Ile wózków z dziećmi możesz pozwolić wprowadzić do autobusu? Jest jakiś limit czy do momentu drożności ruchu w autobusie? Miałeś sytuację taka że wyprosiłeś jakaś z wózkiem? Albo koledzy?
  • Odpowiedz