Aktywne Wpisy
Rittel +1664
W ogłoszeniu sprzedaży domków pod Warszawą deweloper ustawił sobie nazwę użytkownika domyjakmarzenie.pl. Sprawdziłem domenę, była wolna, kupiłem, ustawiłem przekierowanie w jedyne słuszne miejsce ( ͡º ͜ʖ͡º) https://domyjakmarzenie.pl
#nieruchomosci
#nieruchomosci
co mam zrobić na obiad żeby chlop mnie pokochał, tylko poważne propozycje
Się zastanawiam, co teraz. Pierwszy raz w przypaliłem sprzęgło. W domu poczytałem, obejrzałem poradniki i sprawdziłem, ile mam kasy na koncie.
Jednak zanim cokolwiek wymienię. Jak mogę sprawdzić, czy sprzęgło przetrwało ten spektakularnie głupi manewr i w jakim jest stanie?
#samochody #samochod #mechanik #polskiedrogi
@lysowsky: normalnie jeździć, obserwować. Ja raz miałem rupiecia gdzie sprzęgło przypaliłem z 30 razy zanim się poddało. Od jednego przypalenia nic mu nie będzie, ale nie rób tego więcej xD
Jedyne co to tak jak ktos wcześniej proponował, zwróć uwagę czy nie zaczęło się ślizgać, ale i to może przejść.
Jeździć obserwować, jak robilem na warsztacie to pani zrobiła od nowości 80kkm Daihatsu korzystając ze sprzęgła jak
Żeby z----c tarczę musisz być dziadkiem emerytem ktory balkonika nie powinien już prowadzić, albo kononowiczem (jego styl jazdy niszczy sprzęgło).
Swojego czasu jak gruzy były tanie i u---------o sie je co weekend inny, to używane kilkuletnie komplety sprzęgieł które były i tak karane wytrzymywały pałowanie na kilkanaście kompletów kół po placu, i dopiero się zaczynały ślizgać.
"HSA (Hill Start Assist) to system, który ułatwia kierowcom ruszanie pod górę, np. na światłach. Dzięki temu rozwiązaniu nie trzeba zaciągąć wcześniej hamulca ręcznego i go zwalniać, jednocześnie dodając gazu. Asystent pojazdu sprawia więc, że każde ruszenie na wzniesieniu staje się proste i komfortowe."
@lysowsky: Ponad 20 lat za kółkiem i ani razu jeszcze tego sposobu nie użyłem, ale pamiętam że na kursie mi chyba to pokazywali (。◕‿‿◕。)