Wpis z mikrobloga

Wróciłem z przymusowego wygania z powodu obrażania rosyjskiej szmaty, bo tego nie nazwę flagę. Wiele osób mylnie myślało, że było to za pokazanie pomnika rosyjskiego sołdata gwalcącego kobietę. W każdym razie pobiłem rekord polubionego posta, ponad 1000 polubień.

Teraz przetestuję kolejny paragraf, czyli obrazę głowy państwa obcego państwa. Zdjęcie niepowiązane ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ukraina
Pomorski_Wilk - Wróciłem z przymusowego wygania z powodu obrażania rosyjskiej szmaty,...

źródło: obraz_2024-08-23_162145418

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CipakKrulRzycia czytales ten artykuł? Przeczytaj chociaz ostatni akapit.

a po drugie to w Europie mamy pokój i najszybciej się rozwija gospodarka oraz technika w dobie pokoju

Powiedz to Amerykanom, ktorzy dzieki I ws wyrosli na hegemona ktorym sa do dzisiaj.

Dziwne ze najwieksze skoki techniczne(radary, komputery, samoloty odrzutowe, atom, sonary, lotniskowce, a nawet giga postepy z medycyna) przypadają na okres IIWS
  • Odpowiedz
@goodlife1: b--ń atomową wymyślono w czasie wojny ale pokojowe jej użycie dopiero 10 lat po wojnie jako elektrownię atomową co jest bardziej użyteczne niż b---a. Rozwój motoryzacji nastąpił w pełni dopiero po wojnie. Owszem, "potrzeba matką wynalazku" ale w czasie pokoju następuje ich o wiele więcej bo nie giną naukowcy. A taka Warszawa jest może i bardzo nowoczesna ale przed wojną była co dla niektórych ładniejsza niż Paryż. ps.tutaj tez
  • Odpowiedz
@goodlife1: w wojnie giną ludzie. W IWW i IIWW zginęły miliony ludzi którzy mogli się rozwijać i ulepszać swoje kraje a zamiast tego zabijali się nawzajem. Dopiero po wojnie nastąpił rozwój nauki na masową skalę. Teraz mamy wojnę na Ukrainie i rozwój dronów. Tyle, że ja wolę rozwój dronów który idzie w kierunku latających taksówek a nie kto ilu ludzi dronem zabije. Nawet jeśli to rosjanie
  • Odpowiedz