Aktywne Wpisy

heksengerg +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

panthererose +77
Gdy miałam 14 lat pochowałam mojego tatę, zginął w wypadku, nie ze swojej winy. Wtedy ojciec mojej mamy, mój kochany dziadek bardzo zaangażował się w wychowywanie mnie. Bardzo chciał mi zastąpić ojca. Dzisiaj go pochowałam. Nie mogę uwierzyć, że już nigdy go nie zobaczę.

Mam zadbany rower na porządnym osprzecie, co tydzień generalne czyszczenie napędu, wszystko nasmarowane, wyregulowane, linia łańcucha co do milimetra praktycznie i k---a ciągle coś słychać. Coś cykało w okolicy mostka - zdjąłem i wyczyściłem mostek, cały widelec, całe stery, na nowo przesmarowalem, wyczyściłem śruby i gniazda, zalałem klejem do gwintów... Był spokój na tydzień i znów coś k---a słychać (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Stwierdziłem, że j---ć, jeżdżę sobie dalej i teraz coś cyka w okolicy suportu. Zdjąłem wszystko, korbę, miski, pedały itp, wyczyściłem, przesmarowalem, złożyłem. Cisza :) mija 100km znów k---a coś cyka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Da się mieć w ogóle cichy rower? Kumpel podjeżdża jakimś miejskim rowem typu hi-ten 18kg 3 biegi i daję słowo, że działa ciszej i "gładziej", niż ten mój cudak.
Nie mam już sił do tej k---y #pdk
@ShpxLbh: @melba no właśnie wychodzi, że nie wiem, bo mimo środków zapobiegawcxych dalej k---a coś słychać. Dzisiaj zmieniam pedały na inne platformowe i zobaczymy na ile km wystarczą i czy cykanie ustanie. Wychodzi, że co 1000km trzeba zmieniać suport, kupiłem jakiś nukeproof z azotkiem tytanu na łożyskach i chje muje i dalej
@Ojtamtam: I co tam ma hałasować?
@Iifeform: Podaj model tego roweru i czy czasem nie miałeś na nim dzwona.
@Iifeform: Przepiękny rower, zazdro. Stawiam na stery, compression ring i podkładki, luzy. Ogarnij czy miski sterów jak oryginalne nie mają luzów w rurze ramy ale dla spokoju bym je wybił, nasmarował.... I co to za stery bo teraz są na maszynowych i aluminiowe miski ale kulki jak zadbane są niezniszczalne. Może masz zalane, luzy, obejrzyj rurę od widelca w punktach łożysk może wytarta...
To bardzo fajna konstrukcja
@Iifeform: A to twój rower od nowości? Skąd wiesz?
btw. Chyba sobie zrobię podobny rower. Dzięki za pomysł.
@damyrade: no to zostały mi 3.5km spokoju, bo dopiero raz jechałem na próbę wczoraj ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000038694
Pobierz