Wpis z mikrobloga

#gielda

Tak to jest, jak się wójta z Pcimia instaluje na stanowisko prezesa, oh wait… ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polska rafineria #orlen notuje stratę w wysokości 40 milionów złotych (10,42 miliona dolarów) w drugim kwartale, w porównaniu do zysku netto w wysokości 6,1 miliarda dolarów rok wcześniej. Poinformowała w środę spółka kontrolowana przez państwo.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@widmo82 nie, bo nawet nie zaglądałem do raportu, w dupie to mam, bo nie siedzę na SSP, i oczywiście jest to beka, nawiązująca do tego, co PO-wcy by tu pisali, jakby takie wyniki poszły za Obajtka, nie ważne, czy byłby tam jakiś one-off, odpisy itd. to oszołomy by pisali, ze to tyko i wyłącznie wina kaczora
  • Odpowiedz
@maniek74: Ale to nie wina wójta Pcimia, że kapitan Państwo zamiast podzielić się dywidendą, woli zgarnąć całą pulę wyciągając z rękawa asa "haracz od nadzwyczajnych zysków" i "haracz nadmierny wzrost cen energii".
  • Odpowiedz
wole wierzyć, ze to przez to, ze pan premier obniżył cene paliwa do 5,19 tak jak obiecał lemingom przed wyborami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@maniek74: ja pierdziele, Maniek, ten tag jest jednym z tych cichszych w kwestii polityki. Nie róbmy tutaj stajni na ksztat reszty wykopu pełnego przegrywów inceli spod znaku jednej jedynej partii.
wystarczy, że ekonomia i giełda i tak są z polityką powiązane, ale
  • Odpowiedz
@maniek74: bo jestem prosty człowiek i jak większość z nas tutaj mam alergię na piep$#enie. Weź idź się prześpij albo zjedz Snickersa. Jutro na pewno napiszesz nam coś fajniejszego
  • Odpowiedz
5,19 tak jak obiecał lemingom przed wyborami

@maniek74: o dziwo najlepiej to pamiętają konfedepisowcy xD

"lemingi" miały to w dupie. Słychać wycie? Znakomicie :P
  • Odpowiedz
  • 3
@malinq wiadomo, lewactwo pamięta tylko ważne dla kraju sprawy, typu aborcja, no ale z tym tez zostali zrobieni w c---a ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@maniek74: no akurat ja o 100 konkretach zawierających aborcję i związki partnerskie to częściej słyszę od konfedepisowców niż od ludzi głosujących na platformę. A do określenia lewactwo się nie odnoszę, bo musiałbyś je zdefiniować inaczej niż "słowo którym obrażam innych ludzi, bo nie jestem w stanie dyskutować merytorycznie"
  • Odpowiedz