Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
mickpl +384
3 rzeczy, które ostatnio zapowiadano, a które zdecydowanie powinny wejść. Wszystkie wg uznania samorządu co do konkretnych obszarów:
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
#sejm #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #polityka #polska #bekazlewactwa #konfederacja
czekam jak tam w PIS-e wszyscy święci będą
Robię screena i wrzucę godzinę po tym jak PIS(nie daj boże) przejmie władzę, po tyle pewnie Ci złodzieje wytrzymają żeby czegoś nie ukraść.
Ale wtedy będzie "wszyscy kradli", a tak poza tym to chlip chlip "hejt i złe media się uwzięła na biednych pisowców". A biedna ofiara nagonki która ukradła jedynie 100k PLN(PIS się po mniejsze kwoty nie schyla) dostanie
@ardianwhite: no zmienia. Pamiętasz, może prywatne loty Kuchcińskiego rządowym samolotami? Jakoś wtedy Kuchciński nie złożył dymisji a PiS jeszcze go bronił i naskakiwał na tych co te informacje o jego lotach upublicznili
https://wiadomosci.wp.pl/matka-beaty-szydlo-z-luksusowa-taksowka-do-szpitala-sop-sie-tlumaczy-6279049569441921a
https://natemat.pl/280647,podroze-kuchcinskiego-ujawniono-ile-pieniedzy-wydal-na-taksowki
@UsmiechnietaPolska: wylatuje, czy sam skapitulował? Jak to wpłynie na jego dalszą karierę polityczną, tzn. Czy jest ona nadal możliwa, tj. Czy dostał jakiś zakaz pełnienia funkcji publicznych lub stracił bierne prawo wyborcze?
Czy chociaż stał się przez to "niewybieralny" w niepisany sposób?
Jeśli nie, to to
@ardianwhite: no zmienia bo przez ostatnie 8 lat władza szczała ci do japy i jedyne co mogłeś zrobić to pierdnąć, nie było czegoś takiego jak dymisja. Pis = hiv
Zabawna jest hipokryzja peowcow, czym różnicie się od fanatyków pisu?
@Niebadzksieciem: Pamiętam jak Tusk złożył dymisję, gdy samolotem rządowym wracał na weekend nad morze, zabierając chlopaka córki, a nie, wtedy PO broniło Tuska i atakowała każdego, kto wspomniał o marnowaniu pieniędzy podatników xD
Widzisz, normalni ludzie krytykują i Tuska
@UsmiechnietaPolska: no dobra ale w sumie to co mieli zrobić skoro JEDYNE co oferują ludowi to jakieś tam rozliczanie pisowskiego złodziejstwa? Żadna to zasługa w-----------e zakłamanego złodzieja z lewicy - to powinien być standard.
@13f14: ty masz jakiekolwiek pojęcie o tym jak funkcjonuje państwo? xD Żeby coś takiego się stało to musiałby mieć sprawę w sądzie, a to się nie dzieje w ciągu dnia. Zresztą wartość tego paliwa to będzie poniżej 800 PLN więc nawet to nie jest przestępstwo tylko wykroczenie.
@UsmiechnietaPolska: czyli nie dostał. Daj znać, jak dostanie. Poczekam, choć pewnie się nie doczekam.
@UsmiechnietaPolska: aha, czyli jak wykroczenie, to można do
@Roger_Casement: Czy powinien latać niepotrzebnie latać? Nie. Czy było to złamanie prawa? Nie, chociaż PiS próbowali wykorzystać tą sprawę. W 2019 przepisy się zmieniły i nie można latać w innych celach niż służbowe.
@13f14: Stary, takie mamy prawo w Polsce. Tusk nie może komuś odebrać swoją wolą biernego prawa wyborczego czy zakazać pełnienia funkcji publicznych. Może go w---------ć z rządu co dzisiaj zrobił. Całą resztą zajmują się sądy. Tak działa państwo i na tym polega trójpodział władzy.
@UsmiechnietaPolska: zdaję sobie sprawę. Tym niemniej na sposób działania sądów oraz na prawo w Polsce premier ma jak najbardziej wpływ. Ten, poprzedni czy następny - wszystko jedno.
@Roger_Casement: możesz pisać źródło? Bo jeżeli chodzi o Kuchcińskiego to bardzo łatwo znaleźć w Google i każdej gazecie, chociażby tu: https://oko.press/tag/air-kuchcinski
@Roger_Casement: XD. Daleko mi do fanatyka KO, zwłaszcza że na ostatnich dwóch wyborach głosowałem raz na Trzecią Drogę, a raz na Lewicę. Czy przyznanie się do różnicy jakościowej obecnego rządu wobec ostatniego to od razu fanatyzm Tuska? Czy jeszcze muszę zacząć krzyczeć "Für Deutschland" i nałożyłaś przestał krytykować swoje podejście do tego jak
Ciekawa ta Twoja jakość, Donald Tusk bil małe dziecko (sam opowiadał o tym w programie Wojewodzkiego) oraz woził chłopaka córki rządowym samolotem:
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/tusk-wozi-przyszlego-ziecia-samolotem/mrk27w4