Wpis z mikrobloga

jeali to wisi na drzwiach np ortopedy, czy kardiologa to imo uzasadnione.

@Bananada: trak jak kurla maseczki za covida u okulisty :DD

Niezla beke z tego mialem :D

Ty czytasz co Ty piszesz? Mialem tak ze wywalilo mi cisnienie pod 200/180 i kardiolog mnie nie przyjmnie bo kaszle? Serio?
  • Odpowiedz
no albo jak noge złamaną to gipsu nie zalozy ortopeta

@Bananada: No nie. najpierw wylecz kaszelek a potem wsadzimy noge do gipsu.

Noga to sie "najwyzej" zle zrosnie jak za pozno bedzie wsadzona w gips. Z cisnieniem 200/180 mozesz sie przekrecic wczesniej niz myslisz. No ale najpierw kaszelek wylecz a dopiero potem cie kardiolog przyjmnie.
  • Odpowiedz
@GhostofChristmasPast: ja ogólnie jestem dość dziwnym przypadkiem medycznym xd odkąd w wieku 11 lat mocno wymiotowałem przy grypie żołądkowej, odtąd towarzyszą mi rozne objawy gastrologiczne, zaczynalo sie od burczeniu w przełyku i nudnosci, jak bylem w szkole sredniej to doszly zgagi, 2 lata temu pogorszylo mi sie schudlem do 52kg(nigdy nie wazylem wiecej niz 60kg przy 180 wzrostu), przerwalem studia i poszedlem na gastroskopie, diagnoza refluks i przewlekly stan zapalny
  • Odpowiedz
@6aesthetic9: przykro mi to slyszec, wiem przez co przechodzisz jak kazdy rozklada ręce. Kamien raczej nie ma wplywu na refluks zoladka, przy zablokowaniu drog zolciowych moze powodowac wymioty. Natomiast twoje problemy zoladkowe mogly wywolac tą kamice bo ona lubi się pojawiac u osob które tracily szybko wage, moga tez sie pojawic jak czegos brakuje w ciele co również moze byc spowodowane twoim trawieniem.
Ps. Ja mialem podejrzenie kamicy i co?
  • Odpowiedz
  • 0
@6aesthetic9 pójdziesz prywatnie do "profesora" dasz 500-1000 za 2 min wizytę a on ogarnie ci szybciej.
Tak to działa w naszym kraju i lekarze już nie biorą łapówek. Mają lepszy tryb działania.
  • Odpowiedz
Ty czytasz co Ty piszesz? Mialem tak ze wywalilo mi cisnienie pod 200/180 i kardiolog mnie nie przyjmnie bo kaszle? Serio?

@gorzki99: Ty myślisz co piszesz? Z tym problemem to idziesz na SOR czy jak cie skierują to na oddział a nie do poradni specjalistycznej gdzie umawia się w innych sprawach niż nagłe wywalenie ciśnienie. No ale typowy p0lak xD
  • Odpowiedz