Wpis z mikrobloga

Polscy janusze biznesu to mnie r-----------ą ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiedział janusz 2 miesiące wcześniej, że pracownik ma zaplanowany urlop na dwa tygodnie grudnia i nie będzie nikogo do obsługi maszyny, to przyjął zlecenia i cofnął pracownikowi urlop, a teraz jest w-------y, bo mu pracownik przyniósł fakturę za wyjazd (2500 zł) i od wtorku jest pracownik na zwolnieniu 3 tygodnie. A w nowym roku nie będzie miał pracownika wcale, bo złoży wypowiedzenie.

#januszebiznesu #januszex #pracbaza
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 237
@brazowooka_eS: najśmieszniejsze jest to, że oni już zdają sobie sprawę e szybko nie znajda nikogo na to miejsce za te pieniądze, ale dalej pajacują. janusz, o którym pisze sam nie potrafi obsługiwać maszyny wiec nawet jak by chciał to sam zleceń nie zrobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski u mnie janusz myślałem że nie ma czegoś takiego jak urlop... zdziwił się jak po ponad 2 latach pracy zachciałem ekwiwalentu za niewykorzystany urlop... ściemniała księgowa musi wyliczyć itp. Wkoncu postraszyłem zapłacił. Doradzam każdemu pracownikowi żeby jak odchodzi chcial pieniądze za urlop. Od Januszexa do mojej obecnej firmy podebrałem 2 pracowników. Póki co są zadowoleni z nowej pracy :p
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: Co to znaczy wiedział dwa miesiące wcześniej? Podpisał wtedy wniosek? A może ten urlop widniał w planie urlopów podpisanym przez niego? Zwrot za opłacone wakacje to chyba bardziej w sytuacji, kiedy pracownik jest ściągany z urlopu wypoczynkowego z którego już korzysta, a nie ma w planach.
  • Odpowiedz