Wpis z mikrobloga

Stoję przed dylematem. Pracuję w IT od paru lat idąc w stronę DevOps/SRE, na wynagrodzenie nie narzekam ale chciałbym robić coś bardziej ambitnego, rozwijającego i twórczego. Dlatego chcę popróbować sił w Data Science, ML, i szeroko pojętym AI. Prawdopodobnie dałbym radę sam się nauczyć na przebranżowienie ale jak widać nie jestem pewny jeszcze kierunku i żeby zbadać co mnie interesuje najbardziej, poszedłbym na studia. Mieszkam w wwa, chciałbym przede wszystkim aby było to miejsce gdzie się nauczę, zaspokoje ciekawość i wykładowcy mi będą w tym pomagać (albo chociaż nie przeszkadzać) no i w grę wchodzą tylko zaoczne bo pracuję, no i raczej nie chce online. Narazie myślałem nad WATem albo PJATKiem, cena pjatku nie byłaby raczej problemem a na wielu rankingach i opiniach czytałem, że już od paru lat prześcigneli WAT albo WAT stracił pozycję. Nie wiem czy to prawda, dlatego zbieram opinie ludzi w trakcie lub po jednej z tych uczelni, albo chętnię przyjmę alternatywy dla uczelni które spełnią wcześniej wymienione warunki.

#informatyka #wat #pjatk #studia
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach