Wpis z mikrobloga

Wykorzystywał ktoś kiedyś UAD Apollo na lajwie?
Potrzebuje mieć Antaresa na żywo i nie wiem czy jest to wykonalne z tym urządzeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#produkcjamuzyki
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrXavery: A jakiego kompa masz? M1 albo pokrewnego to będzie ok.

Tutaj jest trochę info: https://www.antarestech.com/community/using-auto-tune-live-on-stage

Ja używałem jakiś czas temu Kontakt podczas i live i się wysypał sam nagle XDDDD Dobrze, że miałem poloopowane rzeczy w Maschine + i to mnie uratowało. Także ze wszystkimi VST jest ten sam case - może być sytuacja nieprzewidziana. ¯\(ツ)/¯

Próbuj, tylko mikrofon dynamiczny jest potrzebne o możliwie jak najmocniejszej charakterystyce kierunkowej żeby
  • Odpowiedz
  • 1
@RitmoXL: jeśli chodzi o mikrofony to już kwestia realizatorów na miejscu. Na razie nic nie wiem. Do takich zadań mam starego MacBook Pro z 2017 ale sama console UAD ogarnia.

Wykombinowałem na razie ze można podłączyć dwa mikrofony pod wejścia i jeden dać 100 w lewo drugi 100 w prawo. Wtedy z Apollo można wyjść dwoma TRS z wyjść line out i każdy będzie miał mono sygnał. Jeden z Majka
  • Odpowiedz
Apollo można wyjść dwoma TRS z wyjść line out i każdy będzie miał mono sygnał. Jeden z Majka 1, drugi z Majka 2. Pytanie czy na scenie mogę wpiąć po kablu bezpośrednio Majki w Apollo a potem do stołu XD.

Tak, to jest do ogarnięcia. FOH czy tam inny realizator musi dokonać tego spięcia - możliwe ze będą chcieli wyjście z karty podpiąć najpierw do DI-BOXa a dopiero potem do stołu żeby zapewnić symetryczny sygnał, choć ten Apollo powinien mieć wyjścia symetryczne.

A druga opcja że Majki będą bezprzewodowe i już w ogóle się wszystko wali XD

A
  • Odpowiedz
  • 1
@RitmoXL to jakieś dożynki więc boję się o osobę odpowiedzialną za to xD no nic ciesze że się upewniłem że dobrze myślałem.
Dzięki za rozmowę ( )
  • Odpowiedz