Wpis z mikrobloga

#famemma
-a pisałeś do prokuratury pisemka które latały po ulicy?
-a ty siedziales grypsowales za pierwszym razem?
-tak
-tak napewno? słowo honoru ? słowo gita?
-a nie nie grypsowałem podniesli mnie
- i wszystko i w temacie
tosty-z-maslem - #famemma 
-a pisałeś do prokuratury pisemka które latały po ulicy?
-...

źródło: image

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiedzminyo: chodzi o to że gitem nie możesz sobie być ot tak bo sobie powiesz że ja bede grypsować tylko jakiś inny git musi cie podnieść znaczy pozwolić ci grypsowac / uznać cie za jednego z nich
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: nie no ceremoni nie ma chyba , ktoś wyzej w hierarchi musi cie sprawdzić pewnie czy papiery w porządku I najlepiej jakby ktoś poważany w tamtych kręgach kto siedział potwierdził że jesteś sztywny i prawilny itp
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: ty ja nie wiem panie jak to działa tak dokładnie, zdaje mi się że ktoś cie musi podnieść tak czy tak , mi się zdaje, że być może Denis jako że tam był w kibolowie to odrazu trafił tak że akurat siedział tam ktoś inny kto go kojarzył i go podniósł jakby odrazu , w sensie znał go i wiedział że chłop prawilny i odrazu za niego poświadczył czy
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: spoko luzik , a taka ciekawostka ogólnie, że np odemnie z osiedla chlop 12 lat odsiedzial łącznie i ogólnie jest/był z tego co mi wiadomo mocno poważaną personą w tych więziennych kręgach, że tak powiem a jak z nim gadałem kiedyś to powiedział że on nigdy nie grypsował ,bo to zwyczajnie głupota jego zdaniem i że nikt normalny w tych czasach nie grypsuje bo to miało sens wtedy kiedy
  • Odpowiedz
Grypsowanie nie robi z Ciebie gita od razu tylko po dluzszym czasie i musisz udoiwodnic ze na to zaslugijesz kilkukrotnie. Moim zdaniem, ze go podniesli oznacza ze nie mial czystych papierow, jakis Paragraf np bicie kobiet czyli nie moglby grypsowac a ktos go podniosl i mogl dolaczyc do grypsujacych. Obecnie liczy sie kasa a nie papiery.
  • Odpowiedz
@tosty-z-maslem: Jeśli go podnieśli to musiał początkowo przy pierwszej odsiadce wylądować wśród niegrypsujących. Może np poleciał na niego jakiś farmazon lub ktoś nie chciał żeby grypsował. Z biegiem czasu sytuacja uległa wyjaśnieniu i ktoś z "Ludzi" go wziął pod skrzydełko. Mogło to trwać kilka dni, tygodni a nawet miesięcy.
  • Odpowiedz