Wpis z mikrobloga

#ukraina Dziś święto wojska polskiego i związane z nim parady wojskowe. Dziś i jutro będą w ruskich telewizjach pokazywać tym gamoniom jak to poljaki się szykują do najazdu na r0sję. Te poljaki to prawdziwe bestie, to nie ludzie - to diaboły!
b.....y - #ukraina Dziś święto wojska polskiego i związane z nim parady wojskowe. Dzi...

źródło: wojsko

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 89
@bluzgajacy Zawsze się zastanawiałem, czemu ruscy robią z polskiego wojska takich terminatorów. Przecież to nie miało sensu. Polskie wojsko zawsze było słabe. Teraz już wiem. Po prostu prawda jest taka, że ruskie wojsko jest realnie jeszcze gorsze, tylko nadrabiają ilością. A polskie wojsko się tylko doinwestowało.
  • Odpowiedz
@Del: retoryka stosowana w propagandzie od lat: najpierw opowiadasz wszystkim wkoło jaki to jesteś potężny, a jak rzeczywistość cię weryfikuje, to nie przyznasz przecież, że opowiadałeś bajki, tylko będziesz opowiadał dalsze bajki, że to obce siły cię powstrzymują.

Ruscy mieli zająć Europę w tydzień, nie potrafią zająć Ukrainy w 2,5 roku i kto jest temu winny? No przecież nie Putin, tylko wszyscy inni!
  • Odpowiedz
Zawsze się zastanawiałem, czemu ruscy robią z polskiego wojska takich terminatorów. Przecież to nie miało sensu. Polskie wojsko zawsze było słabe.

@Del: @an-drzej: bo każda propaganda potrzebuje wroga zewnętrznego i wewnętrznego, przeciw któremu elektorat może się konsolidować. To tak jak pisowcy u nas - wiecznie oblężona twierdza, w kraju te złe pedały i lewactwo tylko czyhają żeby zniszczyć polską rodzinę, a za granicą te Niemcy które chcą wprowadzić
  • Odpowiedz
Zawsze się zastanawiałem, czemu ruscy robią z polskiego wojska takich terminatorów.

@Del: bo to propaganda żeby zastraszać tą głupszą część społeczeństwa. To samo robią tuzy z Konfy strasząc tłumoków przebrzmiałym, lokalnym konfliktem etnicznym, który choć brutalny i krwawy nadal był lokalny. A o tym ile lat cierpieliśmy pod butem Moskwy jako naród wymazany z mapy to już lepiej nie mówić. Bo to niedobra jest....
  • Odpowiedz
@Del: Po prostu w ich propagandzie to mniejszy wstyd dostawać od Polaków niż Ukraińców, więc nagle w Kursku materializuje się tysiące krwiożerczych Polskich najemników.
  • Odpowiedz