Wpis z mikrobloga

@fotexxx: kilka się przydaje. Kilka praktycznie duplikuje funkcje z JS, dodając im właściwości, z których i tak większość nie korzysta w PHP.

Ale nie implementowałbym tego tak, PHP jest żałosny (robię w tym od 5 lat, wiem co mówię), nie trzeba tej żałosności przenosić na JS, skoro można rozszerzyć prototyp o nowe metody - to właśnie tak bym zaimplementował potrzebne funkcje.

No i chyba ciężko NIE trafić na tę stronę
  • Odpowiedz
@varez: Ja mam gdzieś czy PHP jest żałosny czy nie :) Nie oszukujmy się...PHP jest najpopularniejszym językiem do zastosowań webowych.

Pracowanie w tym języku przynosi mi pieniądze i pozwala żyć na dobrym poziomie materialnym więc mam w d... co kto o nim myśli :)

Jak zacznę kodzić "do szuflady" a nie w celach zarobkowych to może zmienię zdanie o PHP :)
  • Odpowiedz
@fotexxx: przecież w każdym innym języku zarobisz więcej :P

specjalnie też podkreśliłem, że ja też robię w PHP, więc to nie jest hejt dla zasady. jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego PHP jest żałosne to daj linka do jakiejś Twojej większej stronki napisanej w PHP, sam sprawdzę, albo przekażę tym, co wiedzą jeszcze więcej ode mnie ;)
  • Odpowiedz
@varez: nie rozumiemy się. Ja wiem ,że PHP ma swoje wady...ale co z tego skoro jest zapotrzebowanie :)

Wolę mieć prace cały czas niż raz na parę tygodni zlecenie na np aplikacje napisana w Pythonie :)

Mieszkam za granica i zarabiam wg stawek "normalnych". Samodzielnie utrzymuje siebie ,żonę i dwie córki. Mieszkam w ładnym domu i nic mi nie brakuje :)
  • Odpowiedz
@fotexxx: Zleceń w innych językach nie brakuje, po prostu poszukaj :P I serio zainteresuj się tym artem, unikniesz wielu bugów przynajmniej (bo mi też zmiana języka aktualnie nie pasuje).
  • Odpowiedz