Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie że odkąd ceny słuchawek poszły w górę to coraz częściej słyszę w przestrzeni publicznej ludzi którzy oglądają coś na telefonie przez głośnik.

W sumie nie wiem czy wynika to z ceny słuchawek bt czy bardziej z popularności tiktoka. Bo mam wrażenie że osoby słuchające muzyki korzystają z słuchawek, a Ci od tiktoka tak jakby uważali że to nikomu nie przeszkadza.

Żeby było jasne nie mam tu na myśli tych którzy robią hałas głośnikami bt tylko tych którzy korzystają z głośnika w telefonie.

#niebieskiepaski #rozowepaski #ankieta

Korzystasz z słuchawek?

• Słucham wszędzie, tylko przez głośnik 13.6% (12)
  • W domu głośnik telefonu, między ludźmi słuchawki 13.6% (12)
  • W domu porządne głośniki, między ludźmi słuchawki 34.1% (30)
  • Zawsze i wszędzie słuchawki 31.8% (28)
  • Bez słuchawek i bez głośnika, nie lubię dźwięków 6.8% (6)

Oddanych głosów: 88

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@Ca_millo: daj plusa do zasięgów, bo to już kolejna moja ankieta która przegra z propagandą i gołymi dupami ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@K-S-: Nie śledzę cen słuchawek, ale jak ostatnio kupowałam, to nie wszystkie są przecież drogie. Zresztą nie to jest przeszkodą, bo gdyby kogoś nie było stać, a byłby kulturalnym człowiekiem, to obejrzałby sobie te filmiki bez dźwięku albo w domu. A tak to po prostu ogrom ludzi jest uzależnionych, muszą oglądać tu i teraz i nie obchodzi ich to, że innym może to przeszkadzać.
  • Odpowiedz
Ale że co jest drogie, dokanałowe Tws za 300? Jako, że home office 80% to porządne 2.1 na biurku i do tego dwie pary słuchawek. Plantronicsy do teamsa i YouTube a do słuchania muzy przewodowe półotwarte BD z osobnym wzmakiem. W podróży jakieś pchełki od JBL za parę stówek bo nie lubię chodzić w nausznych.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@prezesstargard: W porównaniu do przewodowych słuchawek te bt są droższe i do tego bardziej awaryjne. Oczywiście mam tu na myśli najtańsze modele.

Ale przyznam że nie ogarniam dlaczego ktoś słucha tiktoka na głośniku w pociągu i trochę na siłę szukam argumentów.
  • Odpowiedz
@Massiv JBL live pro plus, mam już jakiś czas i spokojnie dają radę w podróżny czy na siłowni. Syn ma jakieś edifiery i też dają radę. Różowa dostała airpodsy z telefonem z korpo ale leżą w szufladzie bo są niewygodne. Tylko nie bierz białych bo szybko robią się żółte.
  • Odpowiedz
Ale przyznam że nie ogarniam dlaczego ktoś słucha tiktoka na głośniku w pociągu i trochę na siłę szukam argumentów.

@K-S-: Tu serio nie ma innego wytłumaczenia jak brak kultury albo uzależnienie, coraz częściej widzę też, jak ludzie oglądają filmiki, idąc chodnikiem albo nawet jadąc rowerem. Jeszcze teraz sprawdziłam cenę tych, które kupiłam, było to ponad miesiąc temu, i w jednym sklepie potaniały, a w międzyczasie była promocja xD Jak komuś
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@choochoomotherfucker: Może jakieś nawyki z oglądania telewizji. Albo bardzo rozwalony słuch lub przekonanie że słuchawki szkodzą. Bo często jak się takim zwróci uwagę to są oburzeni, bo przecież jak to może komuś przeszkadzać.

A oprócz tego to się z tobą zgadzam. I wgl takie mentalne dno jak kogoś stać na ipchona ale na słuchawki zabrakło ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Massiv: Ponoć te są spoko i budżetowe "CMF by Nothing CMF Buds Pro 2" a sam korzystam z sound core i bardzo podoba mi się ich aplikacja.

Co do anc to mnie ta opcja strasznie denerwuje. Za to polecam sprawdzić jakie kodeki obsługują słuchawki i uruchomić odpowiednie opcje w ustawieniach. U mnie jakość dźwięku po przełączeniu opcji to była prawdziwa przepaść.
  • Odpowiedz
@K-S-: Ludzie oglądają telewizję od dawna, a "moda" na oglądanie filmików z dźwiękiem jest od niedawna. Kiedyś kojarzyło się to z sebkami, które słuchały muzyki na cały głos, ale było ich mało, a teraz jak jeżdżę pociągami, to niemal za każdym razem w pobliżu siedzi ktoś, kto ogląda filmiki na głośniku. To samo zresztą jest z rozmowami przez telefon na głośnomówiącym, kiedyś nie do pomyślenia, a teraz ciągle trafiam na
  • Odpowiedz