W mpzp jest napisane że zezwalają tylko na budowę domu o dachu dwuspadowym o kącie nachylenia 25-45°, natomiast w okolicy mojej działki jest bardzo dużo domów o dachu czterospadowym. Więc jak to jest do końca?
Mogę wybudować dom ze zdjęcia? Oraz jakim cudem sąsiedzi mogli skoro mają ten sam mpzp
@Antagonista-: Nie możesz wybudować budynku ze zdjęcia. Sąsiedzi albo mają samowole budowlane albo budynki sprzed uchwalenia MPZP, aczkolwiek jest to bardzo dziwne, że przy uchwalaniu MPZP nie dopuścili dachów wielospadowych, które są obecne w okolicy.
aczkolwiek jest to bardzo dziwne, że przy uchwalaniu MPZP nie dopuścili dachów wielospadowych, które są obecne w okolicy.
@MrFen: nic mnie juz w tym burdelu nie zdziwi. U mnie na przestrzeni ostatnich 20 lat byly 3 plany zagospodarowania. Bardzo szczegółowe, bo obszar w ochronie ekspozycji więc konserwator ma na wszystkim łapę. I tak oto najpierw wymagana była tylko czerwona dachówka ceramiczna, potem w kolejnym planie każda możliwa byleby ceramiczna, a
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
Mogę wybudować dom ze zdjęcia? Oraz jakim cudem sąsiedzi mogli skoro mają ten sam mpzp
#budownictwo #budowadomu
@MrFen: nic mnie juz w tym burdelu nie zdziwi. U mnie na przestrzeni ostatnich 20 lat byly 3 plany zagospodarowania.
Bardzo szczegółowe, bo obszar w ochronie ekspozycji więc konserwator ma na wszystkim łapę. I tak oto najpierw wymagana była tylko czerwona dachówka ceramiczna, potem w kolejnym planie każda możliwa byleby ceramiczna, a