Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

będącą lokalnym zatargiem podsycanym przez Niemców

jak to jest że ukrofil @Heer88: ciągle przypomina o rzezi Wołyńskiej, wybielając sprawców zmniejszając rangę ludobójstwa "a bo to był lokalny zatarg" jeszcze zwalając winę na niemców ?
  • Odpowiedz
@Heer88: ponieważ onucom jest nie na rękę pamiętać rzeczy niekorzystne dla nich. Zresztą, na bank mają tak zryte banie przez propagandę ze mogą nawet nie wiedzieć o pakcie i Katyniu
  • Odpowiedz
@magic_johnson: a ja gdzieś napisałem, że zapominamy o sprawie? Po prostu trzymajmy się faktów. Wy rzeczywiście jesteście jacyś chorzy, jak kibole, strona wybrana i nie ma miejsca na najprostsze fakty nawet.
  • Odpowiedz
  • 585
@Stabilizator: nie umniejszam rangi ludobójstwa i nie wybielam sprawców, więc przestań mi coś wmawiać, czego nie powiedziałem. Chodzi mi o waszą ruską wybiórczość faktów i popieranie agresora zapominając jak wiele szkód nam zrobił przez oststnie setki lat i dodatkowo atakowanie ofiary wojny przypominając w kółko o Wołyniu. I tak Wołyń to lokalny konflikt pomimo, ze bardzo chcialbys zaklamac rzeczywistosc
  • Odpowiedz
@Heer88: Udajesz głupiego tutaj czy co pisząc takie oczywistości? Rosjanie instrumentalnie wykorzystują historię do swojej propagandy. O tym wie prawie każdy dorosły Polak,
  • Odpowiedz
@Heer88: no chyba dla jakiegoś nikłego procenta z niepełnosprawnością intelektualną i dla tych co nie chcą tego wiedzieć, bo z powodu różnych deficytów podziwiają Putina jako "silnego przywódcę". Ja się obracam głównie w kręgach prostych ludzi i osobiście nie znam kogoś kto łyka ruską propagandę, o zakłamaniu Rosjan każdy wie. Z onucami stykam się jedynie w sieci. Nie wiem co na celu ma pisanie banałów?
  • Odpowiedz
@Heer88: Różnica jest taka, że Ukraińcy zrzeszeni w NKWD brali czynny udział w akcji polskiej i Katyniu, a Rosjanie chyba raczej z widłami nie biegali za polskimi dziećmi na Wołyniu.
  • Odpowiedz