Aktywne Wpisy
LilaRogue +28
Hej, orientujecie się, czy istnieje jakaś książka/internetowy poradnik/cokolwiek, który zbiera wszystkie najważniejsze informacje dla przyszłych ojców? Z niebieskim staramy się o potomstwo i nie ma on pojęcia o dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o takie rzeczy, jak wszelkie formalności po narodzinach, w trakcie dorastania (szkoła etc.), kwestie wychowania, na co zwracać szczególną uwagę, jak się zachowywać, jakie zabawy stosować na jakich etapach, co zabezpieczyć w domu
lagomorph +351
Przechodziłem przez jezdnię w strefie zamieszkania. Samochód jadący grubo ponad limit (pewnie z 50 km/h) zahamował z piskiem opon i kierowca zaczął do mnie mordę wydzierać, że mam się wynosić z ulicy na przejście dla pieszych. Pytam "jakie przejście?" a on wskazuje próg zwalniający (taki poszerzany) i mówi, że to jest przejście dla pieszych xDDDDDD. Dyplomatycznie wyraziłem wątpliwość co do kompetencji osoby, która zaliczyła mu egzamin na prawo jazdy i odjechał. Robię
#aliexpress #pytanie #ubrania
@Myszo: To, że coś jest markowe wcale nie oznacza od razu dobrej jakości. Bardzo często jest na przykład tak, że ludzie kupują jakiś produkt który okaże się bublem zwykłym, ale go idealizują bo jest danej marki.
@NormikPiwniczny: Będąc młodszym zdarzało mi się kupować w tego typu miejscach o jakość to po prostu była loteria chociaż zazwyczaj przeważająca na niekorzyść. Za to o dziwo często na targowisku mieli bardzo w porządku ubrania przynajmniej jak tam kupowałem
@A_R_P:
sa male i wieksze klamstwa... te dotyczace pochodzenia ubran z chin to to wieksze klamstwo...
chiny sa coraz drozsze, a ubrania to glownie praca reczne. Wiekszosc ubran powstaje w innych, duzo biedniejszych krajach...