Mirki i Mirabelki co zrobić jeśli w Excel mam 400 k danych. I ten dziad mi się w części danych zesrał datami? Już mówię że zwykła zmiana formuły na ogólną liczbową itp nic mi nie daje bo on wysrywa zupełnie inna dane niż potrzeba. #excel jeśli to już wyszukiwać to w jaki sposób bo znów opcja znajdź nie działa ani na znajdź data ani znajdź lis. Itp
@szynszyla2018: pokaż co konkretnie się zesrało. Może być tak, że dane oryginalne zostały bezpowrotnie utracone, bo np. 1.02 przekonwertował na 1 lutego tego roku, czyli napisał wartością 44xxx i już nie cofniesz tego.
@Polinik: coś takiego bo miałam dane pokroju 1890.5678. 0 i takie coś zmieniło na datę ( przez te zero na końcu) . A jak to wyszukiwać? To już to poprawie ręcznie (⌐͡■͜ʖ͡■)
@szynszyla2018: ciężko powiedzieć nie widząc przykładów, ale spróbuj użyć jakieś funkcji daty (np =ROK(), =MIESIAC() ) i tam gdzie nie zwróci błędu to masz wartości przekonwertowane na date
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
Może być tak, że dane oryginalne zostały bezpowrotnie utracone, bo np. 1.02 przekonwertował na 1 lutego tego roku, czyli napisał wartością 44xxx i już nie cofniesz tego.