Wpis z mikrobloga

Skoro UE tak bardzo chcę być eko i ujednolicić ładowarki w telefonach to dlaczego nie weźmie się za narzędzia budowlane? Przecież tam każdy producent robi ładowarkę pod Siebie, ba mam 2 wkrętarki jednego producenta i każda z inną ładowarką. Wiem wiem IPhone amerykański i im trzeba było dosrać a Chińczyków trzeba zostawić w spokoju.
#iphone #ciekawostki
R-87 - Skoro UE tak bardzo chcę być eko i ujednolicić ładowarki w telefonach to dlacz...

źródło: IMG_4160

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@R-87 łooo panie ale to by było piękne gdyby ujednolicono standardy akumulatorów do elektronarzędzi. Potrzebujesz dobrej wkrętarki bo robisz nią codzień a wystarczy Ci marketowa kątówka bo używasz od święta? Albo chuju kupujesz dwa systemy albo szukasz konrpomisu. A gdyby pasowały te same akumulatory to Panie bajka.
  • Odpowiedz
@R-87: mam 3 trymery Phillips kupione w ciągu 3 lat i każdy ma inną wtyczkę do ładowania ( ͡º ͜ʖ͡º) minimalne różnice, ale powodują, że jedno nie pasuje do drugiego
  • Odpowiedz
@SepulkoZnawca no i teraz wyrzucisz ten badziew i będziesz miał 1 kabelek do telefonu, wibratora czy golarki.

Ja to pamiętam jak apple wytarło sobie mordę ekologią usuwając ładowarki z zestawu bo każdy w domu jakaś ma po czym zmieniło kabelki z usba na usbc od strony kostki i nie pasowały do starych ładowarek xD
A że to były czasy iphona 11 to usbc jeszcze raczkowało w ładowarkach.

To był taki absurd
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@red7000: kupa śmieci , chce kupić elektronarzędzie ale jak zobaczyłem ile mam ładowarek różnego typu to się zastanowiłem czy nie kupić samego narzędzia ale niestety wszystk oto bubel roznia się milimetrami i koniec .
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
Weź ale jak to wygląda, ogarnąłem dziś przejściówkę od makity na Amazon 109 PLN .
Produkują masę niepotrzebnego plastiku a zajmują się p--------i.
Zauważyłem że dużo Chińskich nownameów produkuje wyjścia pod baterie makity i to się chwali.
  • Odpowiedz
@R-87: dziwne, u mnie trzyma
to jest tylko gniazdo ładowania - akumulatory robocze mają różne parametry, zabezpieczenia, elektronikę.
Oczywiście, fajnie by było bo to zawsze plus dla konsumenta, ale też staramy się za bardzo nie dopingować prawodawców w zwiększeniu ilości prawa, bo zaraz wszyscy będziemy musieli mieć jedną fryzurę.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@open_or_die: Ale tam też chodziło o rozmiar baterii i szybkie ładowanie. Ja tam tego nie pochwalam co robili żeby zarobić więcej ale nudzi mnie polityka tamowania dużej rany plasterkiem.
  • Odpowiedz