Czy jak kupie i przywiozę z USA telefon Samsung 24 256GB snap dragon to czy będzie on śmigał w PL bez problemu razem z aktualizacjami? Chcę mały telefon takie wymiarami jak s24 obecnie mam s10 i wymiary mi pasują ale ten procesor exysros to g---o. Wiem że w ultra w najwyższej półce jest ten snap ale s24 ultra to cegła.
@JasnyBanan: Zawsze mogę sobie jechać na angielskim, i tak przeważnie większość apek na Polski jeśli nie jest przetłumaczone to wygląda jak kupa jeśli chodzi o tłumaczenie. Zastanawiam się na aktualizacjami czy przejdą.
Może wsadzę kartę plusa to zaktualizuje mi na brand pl jak w hujjej jak się wsadziło jakiegoś operatora chciał wcisnąć w aktualizacji brand :)
@airflame: Jeżeli znasz dobrze angielski, to sobie miej po angielsku ¯\(ツ)/¯ normalnie Ci aktualizacja wpłynie, bo Polska ma umowy z koreanskimi firmami i nie ma to znaczenia czy kupisz ich telefony w USA (amerykanid tez mają takie umowy z korea), w Niemczech czy UK, gorzej byloby gdybyś kupil w Rosji czy Chinach, bo te kraje na pewno umowy z Korea Płd nie podpisywaly, a Chiny maja podróby u siebie wszystkiego
@airflame Myślę, że warto zwrócić uwagę, czy będzie obsługiwał on VoLTE u Twojego operatora - bo w przeciwnym wypadku, biorąc pod uwagę trwające lub tylko planowane wyłączenie 3G - na czas połączeń telefon może przełączać się na sieć 2G, co oznacza dostęp do internetu o prędkości rzędu góra kilkunastu kB/s, czyli de facto brak internetu mobilnego do czegokolwiek innego niż prosty czat na czas połączenia.
#android #samsung #pytanie #pytaniedoexperta #gsm
Może wsadzę kartę plusa to zaktualizuje mi na brand pl jak w hujjej jak się wsadziło jakiegoś operatora chciał wcisnąć w aktualizacji brand :)
https://forum.android.com.pl/topic/324669-po-w%C5%82o%C5%BCeniu-karty-sim-sieci-plus-telefon-si%C4%99-zbrandowa%C5%82-na-t%C4%85-sie%C4%87