Wpis z mikrobloga

Ludzie czy na macu nie ma możliwości aby sobie otworzyć jednoczescie kilka okien np folderów i aby one wszystkie jednocześnie były widoczne i aby można było sobie np przerzucać pliki myszką? Na macu mam tak że jak wezmę jeden folder i mam okno to jak kliknę w drugi to ten pierwszy znika... K-----a mnie bierze z tym systemem #macbook #macos
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Megasuper: cos masz namieszane na tym maku, albo prehistoryczna wersja czy cos.. Jestem na najnowszej i bez problemu mogę otworzyć dwa okna Findera kliknąć na jedno z nich i nic nie znika, mogę tez przeciągnąć folder z jednego okna do drugiego.
  • Odpowiedz
@Megasuper: To nie wiem, nigdy nie miałem takiego problemu i nawet poszukałem w necie i też nie widzę, żeby komuś kiedyś znikały otwarte okna Findera, po otwarciu kolejnego katalogu. Hmm
  • Odpowiedz
  • 0
@sm_m a u ciebie możesz zrobić tak- weź okno przeglądarki ale aby nie było na cały ekran tylko np na 1/4 i między czasie widzisz pulpit i pliki i foldery na nim ?
  • Odpowiedz
@Megasuper: otwórz se dwa czy tam ile folderów a potem zrób "okno -> złącz wszystkie okna" i powinienes mieć na pasku okna w postaci zakładek (trochę jak Norton comander) i sobie miedzy nimi przerzucać pliki
  • Odpowiedz