Wpis z mikrobloga

  • 0
@MgrMarecki: na razie na szczęście nie xD koleżanka też mi podrzuciła patent, żeby zrobić z tym sałatkę szwedzką, bo można z ogórkiem wymieszać i zasłoikować
  • Odpowiedz
@moll: Ano można, mam tego z 50 słoików. Oprócz tego można mniejsze (najlepiej takie żeby bez krojenia mieściły się w słoik) zakonserwować albo ukisić. Oprócz tego tak jak w curry kroić w słupki i można np. zalewę do ogórków po żydowsku.
I już masz kilka wariantów dodatków do obiadu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@moll: jak twarda skóra to obieram, jak miękka to nie - zazwyczaj zbieram mniejsze to nie trzeba obierać i nie trzeba wydrążać miąższu ze środka tylko się kroi całą
  • Odpowiedz
  • 1
@MgrMarecki: no właśnie też byłam uczona, żeby lać jak najpełniej w słoiki, bo im mniej powietrza, tym mniejsza szansa, żeby się popsuło, a wolę w litrowe lać, bo półlitrowe to mi schodzą dwa na raz przeważnie
  • Odpowiedz