Wpis z mikrobloga

#pracbaza czy to jest jakiś błąd, że wysłałem plik na teams zamiast mailem? Bo szef mnie zwyzywał mocno, rozumiem, że to był błąd, ale nw czemu aż tak się przejął, żeby mnie wyzywać, jako wytłumaczenie powiedział tylko, że nie umiem pracować w zespole, bo powinienem jeszcze do jednego gościa wysłać, że do nich dwóch jednym mailem, ale gość jest na urlopie, a jemu bym na pewno wysłał na teamsie. Pracuję miesiąc :/
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mewten: Zależy, jakie są reguły zaradzania danymi oraz dostępu i rozpowszechniania danych wrażliwych w firmie. Jeśli wysyłasz dane wrażliwe poprzez teamsy, nieszyfrowanym połączeniem i przez sieć niefirmowa, to powinieneś się cieszyć jak ci przedłuża okres próbny. Praca w teamie nie ma nic z tym spólnego :D.
  • Odpowiedz
@mewten:

Ogólnie nawet jeśli ziomek jest na urlopie, to może tego potrzebować do celów archiwizacyjnych lub żeby nadgonić rzeczy po powrocie (cały logiczny ciąg zdarzeń). Ponadto, wysyłanie wiadomości mailem z wrzucaniem całego Zespołu na Cc, zapobiega tworzeniom tzw. głuchych telefonów oraz upraszcza proces komunikacyjny.

Upraszcza w tym sensie, że wszyscy wiedzą, co się aktualnie dzieje i kto za co odpowiada i czy z czymś działa. Więc generalnie nie polecam wysyłać rzeczy przez Teams, chyba, że wiesz, że to absolutna pierdoła, znasz osobę i wiesz, że możesz sobie na takie działanie
  • Odpowiedz