Wpis z mikrobloga

Swoją drogą przypominam, że Hurkacz przed turniejem zaczął przegrywać wygrany set i w związku z tym o-----ł skok życia, dzięki któremu będąc w topowej formie r------ł sobie kolano na pół roku. I dlatego:

1. Nie zagrał w singlu, a szanse na medal jakieś miał
2. Nie zagrał w deblu i przez to nie zagrał nasz bardzo dobry deblista Jan Zieliński (również w topowej formie), myślę że medal też wchodził w grę
3. Iga nie zagra w mikscie bo Hurkacz nie dojechał, a nie ma innego singlisty xD, była spora szansa na medal
4. Iga nie zagrala w deblu (mogłaby z Linette, która też ma mniej więcej formę życia XD), bo miała grać w mikscie, duża szansa na medal xDD

#paryz2024
deziom - Swoją drogą przypominam, że Hurkacz przed turniejem zaczął przegrywać wygran...

źródło: temp_file8239656083738665156

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deziom nie dość, że #!$%@?ł skok życia to później, już z kontuzjowanym kolanem powtórzył ten skok🤦‍♂️ no ale z całym szacunkiem szanse Hurkacza na medal w singlu były bliskie 0.

Co miksta (bo w deblu męskim i tak by nie było alternatywy dla Hurkacza) to strasznie dziwne przepisy.

Co do reszty to w sumie racja choć myślę że Świątek z Linette szans na medal też nie miałyby za dużych.
  • Odpowiedz
@deziom: no i mógł jeszcze pojechać, od razu zrezygnować i tym samym umożliwić Zielińskiemu grę w mikście. Tu się obrońcy Siurkacza zesrali, że to nie fair play, no to ja przypominam, że on sam grał z kontuzją i skreczował dopiero przy piłce meczowej rywala, byle nie dać mu satysfakcji z wygranej.
  • Odpowiedz
@Templar odnośnie tego mam mieszanie uczucia, niby mógł ale byłoby to słabe. Wyobrażam sobie jaka fala krytyki by na niego spadła gdyby coś takiego zrobił. Bardziej bym się przyczepił do porypanych zasad.
  • Odpowiedz
@deziom:
1 Ciężko byłoby osiągnąć medal na mączce, zwłaszcza tak wolnej jak w Paryżu
2 Dawno nie grali razem debla, też marne szanse na medal
3 Wydaję mi się, że Idze nawet jest na rękę, że nie gra w mikscie i może skupić się na singlu
4 Iga z damskim deblu? Pewnie nawet o tym nie myślała.
  • Odpowiedz
@deziom: Niby sporo racji, ale z drugiej strony Iga też ma ograniczoną wydolność a specjalnie pod Igrzyska przecież nie trenowała. Dowalenie jej miksta, przy jednoczesnym dalekim dojściu w singlu, mogłoby skutkować przemęczeniem i słabszą grą w decydujących meczach, więc to też byłoby trochę ryzyko.
  • Odpowiedz
@deziom: znowu by się dosłownie zesrał jak na poprzednich igrzyskach, więc dobrze że ta sepleniąca łamaga nie będzie psuła innym motywacji swoją nieudolnością
  • Odpowiedz