Pracodawca każe mi nosić gacie w robocie. Od kilku lat pracuje w luźnych dresach bez gaci bo lubię jak mi kutanga zwisa w nogawce i ociera się o bawełniany dresik. A teraz chcą mi tego zakazać bo twierdzą, że się rzuca w oczy i może się wkręcić w maszyny na produkcji. Poproszę panią ministrantkę Dziemanowicz bąk żeby wzięła sprawy w swoje ręce i zajęła się moją zwisającą kutangą.
@Diamond-kun: No i co z tego, że k---s jest dalej niż cycek? Chodzi o tę samą zasadę, że chciałbym chodzić w pracy tak jak mi wygodnie. Kobiety uwiera stanik, a mnie uwierają gacie. Buty też są męczące. Wolałbym sobie pochodzić w klapeczkach. A to czy c---i czy kutanga co za różnica. Jedno i drugie może powodować rozkojarzenie u pracowników albo stwarzać
@andbatros To jest najgłupsza baba w polskiej polityce od upadku PRL, jeszcze o Kotuli myślalem, ale jednak tej nikt nie pobije. Baba o zerowej wiedzy merytorycznej ma Ci w czymś pomóc? Chyba w lewicowym darciu ryja
@andbatros @Diamond-kun pracodawca może wprowadzić takie wymogi ze względu na bezpieczeństwo, higieny pracy, wizerunku firmy. Wystarczy to wpisać w regulamin i elo.
Lewica niech już się w końcu zaora, czekam na normalną lewicę a nie mix feminizmu z LGBT+-
@andbatros: Dziewczyna postanowiła powalczyć z mobbingiem w jakimś Januszeksie, za co na wykopie dostaje się raczej propsy, ale że chodzi bez stanika, to nagle mamy złą Julkę walczącą z dobrym przedsiębiorcą. ¯\(ツ)/¯
Czy oskarżenia o mobbing są słuszne? Nie mam pojęcia, ale na wykopie zwykle wystarcza mniej, by dojechać Janusza biznesu. Czemu tutaj jest inaczej? Nie wiem, ale się domyślam. ( ͡°͜ʖ͡°)
@ZygmnuntIgthorn: Ja bym raczej obstawiał konflikt osobisty między Juleczką i p----------ą kierowniczką, a brak stanika jako nieoficjalny pretekst, bo w żadnych papierach o tym mowy nie będzie. Kto pracował w kołchozie to wie, jakie tam powstają konflikty, zwłaszcza jeśli trafi się kierownik/lider, któremu ta odrobina władzy uderzy do głowy. A że historia zrobiła się popularna na tkitoku to się włączyła ministra, bo jak widać niewiele więcej ma do roboty.
Dziewczyna postanowiła powalczyć z mobbingiem w jakimś Januszeksie, za co na wykopie dostaje się raczej propsy
@ZygmnuntIgthorn: Jak bym na wykopie kręcił faktycznie aferę, że pracodawca nie daje mi w klapeczkach chodzić w pacy to też by mnie wykopki zjechały i prawidłowo. Bo to nie jest mobbing tylko dresscode. I pracodawca ma prawo tego wymagać. Jak nam nie pasuje to się nie zatrudniamy w danej firmie po prostu.
@andbatros: ta idiotka chyba nie wie, że każdy pracodawca ma swój regulamin. Trochę jakby się oburzyła, że ktoś każe jej nosić buty robocze na jakimś magazynie xD
Poproszę panią ministrantkę Dziemanowicz bąk żeby wzięła sprawy w swoje ręce i zajęła się moją zwisającą kutangą.
#bekazlewactwa #twardyproblem #julkaztiktoka #polityka
majtki też nie są tak niewygodne, w odróżnieniu od stanika, i mają jeszcze generalnie funkcje higieniczną
@Diamond-kun: No i co z tego, że k---s jest dalej niż cycek?
Chodzi o tę samą zasadę, że chciałbym chodzić w pracy tak jak mi wygodnie. Kobiety uwiera stanik, a mnie uwierają gacie.
Buty też są męczące. Wolałbym sobie pochodzić w klapeczkach.
A to czy c---i czy kutanga co za różnica. Jedno i drugie może powodować rozkojarzenie u pracowników albo stwarzać
Lewica niech już się w końcu zaora, czekam na normalną lewicę a nie mix feminizmu z LGBT+-
Czy oskarżenia o mobbing są słuszne? Nie mam pojęcia, ale na wykopie zwykle wystarcza mniej, by dojechać Janusza biznesu. Czemu tutaj jest inaczej? Nie wiem, ale się domyślam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
A że historia zrobiła się popularna na tkitoku to się włączyła ministra, bo jak widać niewiele więcej ma do roboty.
@andbatros chłopie załóż stanik i pokaz jak się go nosi.
@ZygmnuntIgthorn: Jak bym na wykopie kręcił faktycznie aferę, że pracodawca nie daje mi w klapeczkach chodzić w pacy to też by mnie wykopki zjechały i prawidłowo. Bo to nie jest mobbing tylko dresscode. I pracodawca ma prawo tego wymagać.
Jak nam nie pasuje to się nie zatrudniamy w danej firmie po prostu.
Dobrym przykładem
@andbatros: A tam obowiązywał jakiś dress code? Skoro wystarczy się nie zatrudniać, to czy stosowna informacja była podana przy zatrudnieniu?