Aktywne Wpisy
kamilukamilu +9
Najpierw j-----m 5 lat jako konstruktor w korpo i robiłem studia z mechaniki, żeby mieć 5500 brutto, potem stwierdziłem, że tak się nie da i cudem półtora roku temu wskoczyłem do IT (Python+SQL i w pewnym stopniu Kotli), a teraz znowu szykuje się bezrobocie. K---a lvl 27, ostatni raz więcej niż 4 dni wolnego miałem po maturze 7 lat temu i dalej mam g---o w życiu. Przecież to jakiś k---a koszmar, niech
Czy to ma szansę osiągnąć #bep? Czy przyjdzie po prostu jakiś grubas i kupi to jako #marketplace?
Ktoś z #big4 zajmuje się doradztwem w tym temacie i jest w stanie odpowiedzieć?
#startup #big4 #vc #funduszvc #venturecapital
Popatrz na przykład na dług Allegro:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Allegro-eu-zmniejszylo-dlug-o-651-7-mln-zl-po-refinansowaniu-zadluzenia-7981219.html
Inwestorzy widzą potencjał i wolą żeby firma skupiła się na rozwoju, zamiast spłacania długu, bo w dłuższej perspektywie to się opłaci.
@Pedrobodo: Same ujemne kapitały nic nie mówią, potrzebny jest kontekst, kto jest akcjonariuszem, status rozwoju, perspektywy rynkowe, formy finansowania etc. Podaj nazwę tej firmy, to będzie można szerzej o niej porozmawiać.
@Pedrobodo: W skrócie, kapitały własne nie mają tutaj znaczenia, bo spółka finansuje się pożyczkami (od kogo nie wiem, być może od właścicieli, być może od venture capital), póki co jest silnie nierentowna, ale przychody w ciągu roku urosły 4 krotnie, to niezłe tempo wzrostu i być może modele finansowe które spółka pokazuje dostawcom kapitału pokazują, że np. po osiągnięciu w kilka lat 50 mpln przychodów będzie to rentowne, dlatego