Wpis z mikrobloga

Zrobiłem pljeskavice z takim bułgarskim serem bawolim, reszta jak w tradycyjnej gurmeńskiej.
Do tego cevapcici z dymką i miętą, oraz pieczone warzywa.

Urnebes na serze owczym z Bułgarii również, chorwacki ajvar, troszkę suszonych chipotle, wędzona papryka hiszpańska, troszkę oliwy, śmietanki.

Tzatziki, teraz mamy sezon na ogórki, dobra hiszpańska oliwa, troszkę mięty z ogrodu.

Karmelizowana cebulką z octem balsamicznym i miodem lipowym świetnie łączy się z również bulgarskim serem, lecz tutaj kozim.

Także taki bałkański comfort food.

Zapraszam na tag #ziemniakowniezostawiaj

#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn
Ziemniak43212 - Zrobiłem pljeskavice z takim bułgarskim serem bawolim, reszta jak w t...

źródło: 1000006651

Pobierz
  • Odpowiedz