Wpis z mikrobloga

Ja to mam beke z wrocławiaków xD #wroclaw

1. Zbuduj miasto na terenie zalewowym
2. Bądź ździwiony że miasto zalało xD
3. ???
4. Tramwaj sie wykoleił
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nooleus: z tymi tramwajami to też jest fajny mit. Poprzedni prezydent przyoszczędził na remontach torów (i chwalił się tym xD), więc te 5 lat temu faktycznie był dramat. Od tego czasu mamy mega sporadycznie wykolejenia.
Za to: mamy 2 nowe duże połączenia (na osiedle Nowy Dwór i na Popowice) oraz mamy absolutnie topowy tabor. Same nówki u nas śmigają. Jak byłem w Krakowie, Katowicach czy Gdańsku to myślałem, że to
  • Odpowiedz
Od tego czasu mamy mega sporadycznie wykolejenia.

@CatHater: ale ty wiesz, że to wynika z tego, że prędkość na zakrętach i skrzyżowaniach została ograniczona do minimum. Poobserwuj jakieś większe skrzyżowanie i zobacz jak często tramwaje blokują skrzyżowanie, bo nie zdążyły przejechać na swoim cyklu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wiesz że te Konstale jeżdżą teraz tylko w ramach zabytkowej linii turystycznej

@JankesGhost: akurat trafiłem na fajny artykuł. Ciekawe, że potrzeba aż 75 konstali do obsługi jednej linii turystycznej ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jesteś z urzędu miasta czy skąd te
  • Odpowiedz
@Ogau: myślałem, że mówisz o Konstalu 105Na, a mówisz o Konstalu 105NaWr. Jak się przeprowadziłem do Wrocławia w 2016 to jeszcze jeździły 105Na. Tak więc progress jakiś jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz