Aktywne Wpisy
damienbudzik +132
Czy niektórzy naprawdę nie słyszą swoich myśli? Lol, w jaki sposób oni "myślą" w takim razie?
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
ElectroNICK +109
Mam w pracy nowego kolegę z Turcji, wierzy w Allaha. Codziennie się modli na tej macie na podłodze itp. No i w kiblu pojawiła się butelka. Myślałem że to śmieć to wywaliłem. A on podchodzi do mnie i się pyta czy to ja wywaliłem butelkę, oczywiście powiedziałem ze tak bo to śmieć. A on mi tłumaczy że tą butelką podmywa sobie dupę bo inaczej ma sklejone poślady xD Także jak macie w
Później jakoś po skończeniu liceum zacząłem szukać jakiś porad, informacji jak z tym żyć. Próbowałem sobie pomóc szukajc informacji jak radzić sobie z autyzmem, jak znaleźć znajomych, jak dostosować się, jak znaleźć dziewczynę itp Tam też było sporo cope, który nie przemiawiał do mnie.
Dopiero gdy jeszcze bardziej się zagłębiłem w temacie autyzmu, znalazłem brutalne statystyki, badania, opisy jak wygląda życie takich osób jak ja, jak bardzo upośledzeni są społecznie, jak wiele różnych problemów psychicznych i zaburzeń mają, jakie mają problemy w podjęciu zatrudnienia, jak często popełniają samobójstwa itp. To już wiedziałem, że to It's over. Psychika mi się złamała już kompletnie, mimo że już wcześniej byłem załamany po doświedczeniach ze szkoły
#przegryw #autyzm #samobojstwo
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@basicname0: te treningi umiejętności społecznych, to chyba jakaś lipa. Jeśli ktoś ma zespół Asperega, to żaden trening umiejętności społecznych jemu nie pomoże. Te treningi pomagają jedynie napełniać kieszenie psychologom / psychoterapeutom.
Faktycznie, niektórzy zostają wybitnymi specjalistami, naukowcami, ale to chyba jest jakiś niewielki odsetek.