Wpis z mikrobloga

John Lenon o piosence Imagine:

„Imagine”, mówi: »Wyobraź sobie, że nie ma już religii, nie ma już kraju, nie ma już polityki«, jest praktycznie Manifestem Komunistycznym, chociaż nie jestem szczególnie komunistą i nie należę do żadnego ruchu

W dodatku sam tekst tej piosenki roztacza nie tyko wizje bez religii, kraju, polityki ale też proponuje świat bez własności prywatnej co jest w stu procentach ideą komunistyczną.

Więc Babiarz mówiąc że:

Świat bez nieba, narodów i religii. To jest wizja pokoju, który ma wszystkich ogarnąć. To jest wizja komunizmu, niestety

raczej przytacza fakty a nie wygłasza jakieś swoje opinie

Oczywiście uśmiechnięci obrzydliwcy zadowoleni że zwalnia się każdego kto chociażby troszeczkę złamał ich lewacki przekaz.

#paryz2024 #bekazlewactwa #jesuisbabiage #bekazpo
Ja-szczur - John Lenon o piosence Imagine: 
 „Imagine”, mówi: »Wyobraź sobie, że nie ...

źródło: PARIS-OLYMPICS-OPENING-CEREMONY

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
ale bazowy ten komunizm według tego co piszesz, dajcie mi to

@ShadyTalezz: tak tak byku, świetny ten komunizm. Na pewno następnym razem uda wam się go wprowadzić. Albo w sumie to możesz wyjechać do Korei Północnej bo oni są najbliżej komunistycznych idei. Kim ci go da.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czoso: Tak chciałby mieć socjaldemokracje dlatego tekst piosenki zawiera idee komunistyczne jak brak religii czy własności prywatnej.
Świetna interpretacja lewacki manipulatorze.
Fragment który dodałeś to jest fragment innego wywiadu który nie ma znaczenia.
Lennon może krzyczeć na cały głos "Imagine to jest Manifest Komunistyczny" a i tak przyjdzie taki zakłamany lewak jak ty żeby powiedzieć, że miał coś innego na myśli. Oczywiście Lennon był oderwany od rzeczywistości i wierzył w
  • Odpowiedz
  • 0
@Ja-szczur

Lenon dał kilkadziesiąt wywiadów na temat tej piosenki, a to skojarzenie z manifestem komunistycznym rzucił raz po latach, ale wy jak zwykle pisokonfederackie szury wybraliście sobie to co wam pasuje.

Ta piosenka już od wypuszczenia 50 lat temu była kontrowersyjna przez tekst o brak religii, bo ministranci się strigerrowali dokładnie tak samo jak wy teraz XD

Ale pomijając to była zawsze czytana jako ateistyczno-pacyfistyczna. Może dlatego, że w tym samym
  • Odpowiedz
  • 0
@Czoso: Level wyparcia poziom: Lewak.
Autor sam wypowiedział się co oznacza jego piosenka w której tekście znajdują się idee komunistyczne ale "on sobie tylko tak rzucił". On sobie tylko tak rzucił mordo, po latach mordo.

Może dlatego, że w tym samym wywiadzie, który sobie wybraliście dzięki cherry-pickingowi Lenon obraza stalinowski komunizm? XD

Poziom
  • Odpowiedz
@Ja-szczur: ale przecież Lennon obrażający Stalina jest jeszcze w tym samym wywiadzie na który tak lubisz się powoływać. Wsytarczy przeczytaćo 3 zdania więcej niż to jedno zdanie z wikipedii.
  • Odpowiedz
somalia i powiedzieć, że tam masz prawidziwy kapitalizm bo jest mały rząd, mało regulacji, podatków a społeczeństwo bardzo konserwatywne

@ShadyTalezz: tylko ty w tym wypadku bedziesz mial racje opisujac somalie jako kapitalistyczne panstwo, a on nie bedzie mial racji opisujac koree jako panstwo komunistyczne
  • Odpowiedz
@Ja-szczur:

no tak nie podoba ci się to jest na poziomie licealisty.

na poziomie licealisty bo nie jest oparty na analizie materialnej, nie bierze pod uwagę kontekstu historycznego, socjologicznego i żadnych
ShadyTalezz - @Ja-szczur: 
no tak nie podoba ci się to jest na poziomie licealisty. 
...
  • Odpowiedz
naprawdę prawaki to najwrażliwsze z płatków śniego

@ShadyTalezz: tak tak, ty nigdy nie zrobiłeś nic złego, tylko te cholerne prawaki wychodzące ci z lodówki są płatkami śniegu. Jeżeli chcesz poważnie rozmawiać o komunizmie, to jestem ciekaw jak chcesz przeskoczyć choćby fakt, że w każdej komórce społecznej zawsze wytwarzają się hierarchie. W kapitalizmie to hierarchia zbliżona do merytokratycznej, a im zręczniej ten kapitalizm jest regulowany, tym bardziej zbliżona się staje. W komunizmie, w praktyce zastępowana jest m.in. autorytarną hierarchią władzy politycznej. W najbardziej choćby utopijnej wizji zawsze będą hierarchie.

Jeżeli np. usługi są świadczone wszystkim bez opłat, to choćby hierarchia pierwszeństwa zajmie miejsce poprzedniej. Jeżeli termin do dobrego fryzjera ma wartość, to zajmując ten termin uzyskam bezpłatnie wartość, którą mogę ci oddać w zamian za inną wartość. Do tego naturalnie dochodzą znajomości, kolesiostwo, wszelkie inne elementy znane nawet z naszych realiów. Sugerujesz, że jest jakikolwiek sposób żeby ich uniknąć? Hierarchię, w której zasadniczo każdy może żyć na niezłym poziomie nabywając odpowiednio wartościowe umiejętności i wykorzystując je, zastąpisz hierarchią cwaniaków, kolesi, przepychaczy łokciami, polityków etc. Ktoś (wystarczająco naiwny, pokorny, nieprzebojowy, antyspołeczny) zawsze będzie wyzyskiwany, a ktoś inny (wystarczająco bezczelny, układny, skłonny do ryzyka) zawsze będzie na wierzchu. Jak inaczej wyobrażasz sobie organizację
  • Odpowiedz
uważam, że da się zbudować hegemonię kulturową, w której indywidualistyczne ludzkie działanie we własnym interesie będzie tak nienaturalne jak stawianie interesu innych ludzi ponad swoim w kapitalizmie

@ShadyTalezz: to przekonanie idące wbrew podstawowym obserwacjom biologicznym. Takie oczekiwania wygaszają choćby "Samolubny Gen" Dawkinsa czy choćby opisywane przez Sapolsky'ego w jego wykładach na Stanford zachowania naczelnych, gdzie np. podczas konfliktów grup goryli, atakujący goryl zaniechał ataku, jeżeli atakowana grupa pokazała mu młodego o fenotypie zbliżonym do atakującego.

Nie jako ludzie, ale jako stworzenia w ogóle zawsze i bezwarunkowo będziemy preferować swoje i swoich, tego nie przeskoczy żadna sztuczna warstwa wtórna jak kultura. Operujemy na dokładnie tym samym oprogramowaniu co zwierzęta, a zwierzęta nie pozostawiają tutaj żadnych
  • Odpowiedz