Aktywne Wpisy
jmuhha +14
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
erebeuzet +152
#panstwozdykty
by zylo sie lepiej
by zylo sie lepiej
Potrzebuje przenieśc prąd i gaz do najtańszego dostawcy,
Starzy właściciele byli zapisani z "Scottish power"
Przyszedł mi niedawno list od tej firmy że mam założyć sobie u nich konto online.
Tylko że słyszałem że taki Octopus jest podobno tańszy.
Tymbardziej że mieszkam sam w 3 bedroom domu i jestem dużo czasu poza domem.
Więc zużycie będę miał niższe niż poprzedni właściciele.
Co trzeba zrobić?
Założyć konto w tej firmie i wtedy przenieść do nowej tańszej?
Czy olać ten list i odrazu przejść do tańszej??
Ja z typami z Scottish power nic nigdy nie podpisywałem więc logiczne że nic mnie z nimi nie łączy.
Dodatkowo jaka opcje zapłaty najlepiej wybrać żeby było najtaniej?
#uk #prad #gaz #oszczedzanie #finanse #anglia #emigracja
Ale co mogę sobie tak odrazu przejść do swojego nowego dostawcy i olać poprzedniego i ten list?
Jak chcesz octopusa to po przejściu przejdź na taryfę tracker i wyjdzie Ci najtaniej. Do tego mają świetny customer service, nigdy z nimi nie miałem problemów, a jestem z nimi już lata.
https://share.octopus.energy/alive-crane-155
polecam money saving expert w tym temacie
od czasu jaj ze skokami cen energii w UK, MSE zaczal sie mocno interesowac tym tematem i doradza ludziom jak robic by nie przeplacac, zrobili sporo zeby pomoc ludziom od tego czasu, np, rozreklamowal providerow, ktorzy oferuja tzw tracker tariffs - one podazaja za cenami rynkowymi i obiecuja zawsze byc kilka % ponizej ceny (nie pamietam teraz nazwy firmy, temat byl goracy w zeszlym roku) wiec jakikolwiek ceny sie nie zmienia, masz gwarancyje ze nie przeplacasz zbyt duzo w porownaniu do innych dobrych ofert ( wiec odchodzi problem sprawdzania i ewentualnej zmiany providera)
@dreadingit: ooo dziękuję za wyczerpującą wypowiedź kolego,
Posprawdzam to sobie.
A co go pod dnia teraz więcej żeby mniej płacić w zimę to trochę nie widzę w tym sensu, bo przecież co roku po pół roku się traci na inflacji skoro oni ta
spoko
pewnie ze lepiej oplacac samemu co miesiac wg zuzycia, ale wiekszosc ludzi uzywa DD bo wygodniej i da ja sie naciagnac na male miesieczne oplaty bo jest lato, a na jesieni maja rachunek x 2.
Jak nie masz licznika wody to sie zainteresuj czy sie oplaci zalozyc czy nie, jak np mieszkasz sam i wyjezdzasz to moze byc lepiej miec, z drugiej strony jak oplata jest mala bez licznika
@mynameis60: Niestety juz kuleja po przyjeciu tony klientow z innych przejetych / upadajacych firm a dodatkowo jest maly 'skandal' bo tracker zaczal naliczac zle ceny. Warto sprawdzic ceny na rachunku vs API. Problem wystepuje od kwietnia, Octopus nie chwali sie za bardzo, chodz po cichu potwierdzili problem.