wiem, że nikt nie potrzebował, ale potraktuje to bardziej jako pamiętniczek i jak kiedyś wybiorę się na kolejny wyścig to wrócę do tego żeby sprawdzić czy coś się zmieniło ( ͡°͜ʖ͡°)
będzie chaotycznie bo zapewne co i raz mi się coś przypomni, są to moje subiektywne odczucia i jak ktoś się z tym nie zgadza to mam to w głębokim poważaniu ( ͡°͜ʖ͡°)
jak komuś się nie chce czytać to tl:dr must have dla fana przynajmniej raz w życiu odwiedzić jakiekolwiek GP żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo, ale ja osobiście oczekiwałem większego wow i jestem trochę zawiedziony, porsche gt3 były głośniejsze niż F1 XD na pewno w najbliższych latach nie planuje kolejnego wyjazdu
+ najbliżej z Polski i najtańsze bilety, na tym chyba koniec plusów xD + a no i jeszcze kierowanie ruchem zarówno przez policję i Panów na parkingach, dzięki temu, że byli tacy ludzie szło to wszystko mega sprawnie jeżeli chodzi o przyjazd na tor i zaparkowanie auta - transmisja na torze, ja p%&*(@Ole kto to wymyślił to nie wiem, trochę komentarza węgierskiego, trochę niemieckiego, trochę angielskiego, w trakcie kwali wyświetlali różnicę do jednego miejsca po przecinku, czyli jak Max i Piastri byli tysięczne części sekundy za Lando to na ekranie widzieliśmy +0.0 ( ͡°͜ʖ͡°) po pierwszych pitstopach praktycznie co chwilę przejeżdżał jakiś bolid i jak leciało radio jakiegoś kierowcy to ofc nie było nic słychać, wystarczyło dać transkrypcję po angielsku i by było miodzio, w ogóle liczyliśmy, że będzie po prostu transmisja F1TV z angielskim komentarzem i będzie można normalnie to obejrzeć, ale grubo się myliliśmy (zdjęcie telebimu poniżej) - ludzie to idioci, zamiast siedzieć na swoich miejscach z których wszystko pięknie widać i można zrobić zdjęcie/nagrać wideo to kurła nie, trzeba wstać, no i reakcja łańcuchowa, wstaje jeden i chwilę później stoją wszyscy, jedyny plus tego, że Ci stojący rzucali trochę cienia jak się siedziało - wyjazd z parkingu, o dziwo nie chodzi o czas bo wiedzieliśmy, że będzie armageddon a dosyć sprawnie się udało wyjechać zarówno w sobotę, jak i w niedzielę, ale wyobraźcie sobie, że wszyscy grzecznie stoicie w jednym rzędzie, no i nagle widzicie jak suvem przez pole zap$!%dala jakiś dzban bo on nie będzie stał jak wszyscy, no i po dojechaniu prawie na początek kolejki jeszcze macha rękami do typa który nie chce go wpuścić, oczywiście jak się okazało był to polak rodak w swoim 15 letnim suvie ( ͡°͜ʖ͡°) przez takich idiotów z jednego rzędu robiły się trzy i wydłużał się ten czas, ogólnie była kulturka a jak trafiały się takie dzbany jak wspomniany Pan, to albo blachy rumuńskie albo polskie
ciekawostka v1 - 90% ulanych lasek które mijaliśmy miały na sobie koszulkę Leclerca albo Lando oraz trzymały w ręku talerz z żarciem ( ͡°͜ʖ͡°) ciekawostka v2 - randomowo spacerując po centrum w piątek wieczór widzieliśmy w restauracji Toto jedzącego z dwoma nieznanymi mi typami i ludzie wchodzili do tej restauracji hotelowej z ulicy tylko po to żeby poprosić go o zdjęcie ( ͡°͜ʖ͡°) ciekawostka v3 - kawałek dalej spotkaliśmy siedzącego przed knajpą Helmuta z drugim starszym typem i dwiema młodymi laskami ( ͡°͜ʖ͡°) ciekawostka v4 - z obserwacji naszej 4 osobowej grupy najwięcej fanów było 1. RBR 2. Merc 3. McLaren, w ciuchach Williamsa chyba nie widziałem ani jednej osoby
tipy dla siebie na kolejny wyjazd i może ktoś z was z nich skorzysta:
- nie wiem jak na innych torach, ale na hungaroringu można było wnieść praktycznie wszystko, sprawdzali tak jakby nie sprawdzali, niby powerbanki, parasolki, metalowe butelki itd. zabronione a widziałem masę osób z tymi rzeczami i sam bez problemu wniosłem powerbanka - zróbcie sobie kanapki i bierzcie ile tylko zmieścicie do plecaka 0,5l butelek z wodą, raz, że mega drogo jeżeli chodzi o żarcie, a dwa kolejki do czegokolwiek były ogromne, toalety/gastro/wodopój wszędzie pełno ludzi - na tak gorący wyścig jak hungaro must have nakrycie głowy + ręcznik czy jakaś koszulka którą zmoczycie, nałożycie pod czapkę i zasłonicie kark - jak chcesz szybko się wydostać autem z toru to wyjdź od razu po zakończeniu wyścigu, z naszych obserwacji wychodziły pojedyncze osoby i myślę, że wychodząc wtedy wyjechalibyśmy w mniej niż 30 minut, a wychodząc po ceremonii od momentu wejścia do auta do centrum Budapesztu zajęło nam jakieś 1,5h
od momentu wejścia do auta do centrum Budapesztu zajęło nam jakieś 1,5h
@Vegetable_Broccoli_2: no to się poprawiło bo 4? lata temu to od moment wejścia do auta na trawiastym parkingu do wyjazdu na autostradę mijało ze 2,5 godziny
@Vegetable_Broccoli_2: transmisja na torze ma wiele do poprawy. Myślę czy nie mają jakiś ograniczeń technicznych, może obróbka dałaby większe opóźnienie. Też mnie to wkurzało, byłem w Austrii w tym roku. I po dublach to ciężko było ogarnąć o co kaman. Jak kolejki do atrakcji typu PIT stopy itp?
@Vegetable_Broccoli_2: strasznie mała ta fan zona byłą. Ogólnie ochrona na czilku do wszystkiego podchodziła. Nawet na golda wszedłem mając bilet na inną trybunę xD
, w trakcie kwali wyświetlali różnicę do jednego miejsca po przecinku, czyli jak Max i Piastri byli tysięczne części sekundy za Lando to na ekranie widzieliśmy +0.0
wiem, że nikt nie potrzebował, ale potraktuje to bardziej jako pamiętniczek i jak kiedyś wybiorę się na kolejny wyścig to wrócę do tego żeby sprawdzić czy coś się zmieniło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
będzie chaotycznie bo zapewne co i raz mi się coś przypomni, są to moje subiektywne odczucia i jak ktoś się z tym nie zgadza to mam to w głębokim poważaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak komuś się nie chce czytać to tl:dr must have dla fana przynajmniej raz w życiu odwiedzić jakiekolwiek GP żeby zobaczyć jak to wygląda na żywo, ale ja osobiście oczekiwałem większego wow i jestem trochę zawiedziony, porsche gt3 były głośniejsze niż F1 XD na pewno w najbliższych latach nie planuje kolejnego wyjazdu
+ najbliżej z Polski i najtańsze bilety, na tym chyba koniec plusów xD
+ a no i jeszcze kierowanie ruchem zarówno przez policję i Panów na parkingach, dzięki temu, że byli tacy ludzie szło to wszystko mega sprawnie jeżeli chodzi o przyjazd na tor i zaparkowanie auta
- transmisja na torze, ja p%&*(@Ole kto to wymyślił to nie wiem, trochę komentarza węgierskiego, trochę niemieckiego, trochę angielskiego, w trakcie kwali wyświetlali różnicę do jednego miejsca po przecinku, czyli jak Max i Piastri byli tysięczne części sekundy za Lando to na ekranie widzieliśmy +0.0 ( ͡° ͜ʖ ͡°) po pierwszych pitstopach praktycznie co chwilę przejeżdżał jakiś bolid i jak leciało radio jakiegoś kierowcy to ofc nie było nic słychać, wystarczyło dać transkrypcję po angielsku i by było miodzio, w ogóle liczyliśmy, że będzie po prostu transmisja F1TV z angielskim komentarzem i będzie można normalnie to obejrzeć, ale grubo się myliliśmy (zdjęcie telebimu poniżej)
- ludzie to idioci, zamiast siedzieć na swoich miejscach z których wszystko pięknie widać i można zrobić zdjęcie/nagrać wideo to kurła nie, trzeba wstać, no i reakcja łańcuchowa, wstaje jeden i chwilę później stoją wszyscy, jedyny plus tego, że Ci stojący rzucali trochę cienia jak się siedziało
- wyjazd z parkingu, o dziwo nie chodzi o czas bo wiedzieliśmy, że będzie armageddon a dosyć sprawnie się udało wyjechać zarówno w sobotę, jak i w niedzielę, ale wyobraźcie sobie, że wszyscy grzecznie stoicie w jednym rzędzie, no i nagle widzicie jak suvem przez pole zap$!%dala jakiś dzban bo on nie będzie stał jak wszyscy, no i po dojechaniu prawie na początek kolejki jeszcze macha rękami do typa który nie chce go wpuścić, oczywiście jak się okazało był to polak rodak w swoim 15 letnim suvie ( ͡° ͜ʖ ͡°) przez takich idiotów z jednego rzędu robiły się trzy i wydłużał się ten czas, ogólnie była kulturka a jak trafiały się takie dzbany jak wspomniany Pan, to albo blachy rumuńskie albo polskie
ciekawostka v1 - 90% ulanych lasek które mijaliśmy miały na sobie koszulkę Leclerca albo Lando oraz trzymały w ręku talerz z żarciem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ciekawostka v2 - randomowo spacerując po centrum w piątek wieczór widzieliśmy w restauracji Toto jedzącego z dwoma nieznanymi mi typami i ludzie wchodzili do tej restauracji hotelowej z ulicy tylko po to żeby poprosić go o zdjęcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ciekawostka v3 - kawałek dalej spotkaliśmy siedzącego przed knajpą Helmuta z drugim starszym typem i dwiema młodymi laskami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ciekawostka v4 - z obserwacji naszej 4 osobowej grupy najwięcej fanów było 1. RBR 2. Merc 3. McLaren, w ciuchach Williamsa chyba nie widziałem ani jednej osoby
tipy dla siebie na kolejny wyjazd i może ktoś z was z nich skorzysta:
- nie wiem jak na innych torach, ale na hungaroringu można było wnieść praktycznie wszystko, sprawdzali tak jakby nie sprawdzali, niby powerbanki, parasolki, metalowe butelki itd. zabronione a widziałem masę osób z tymi rzeczami i sam bez problemu wniosłem powerbanka
- zróbcie sobie kanapki i bierzcie ile tylko zmieścicie do plecaka 0,5l butelek z wodą, raz, że mega drogo jeżeli chodzi o żarcie, a dwa kolejki do czegokolwiek były ogromne, toalety/gastro/wodopój wszędzie pełno ludzi
- na tak gorący wyścig jak hungaro must have nakrycie głowy + ręcznik czy jakaś koszulka którą zmoczycie, nałożycie pod czapkę i zasłonicie kark
- jak chcesz szybko się wydostać autem z toru to wyjdź od razu po zakończeniu wyścigu, z naszych obserwacji wychodziły pojedyncze osoby i myślę, że wychodząc wtedy wyjechalibyśmy w mniej niż 30 minut, a wychodząc po ceremonii od momentu wejścia do auta do centrum Budapesztu zajęło nam jakieś 1,5h
i to by było chyba na tyle
#f1
@Vegetable_Broccoli_2: ( ಠ_ಠ)
@Vegetable_Broccoli_2: no to się poprawiło bo 4? lata temu to od moment wejścia do auta na trawiastym parkingu do wyjazdu na autostradę mijało ze 2,5 godziny
Też mnie to wkurzało, byłem w Austrii w tym roku. I po dublach to ciężko było ogarnąć o co kaman. Jak kolejki do atrakcji typu PIT stopy itp?
@Vegetable_Broccoli_2: