@Amatorro: Warto wspomnieć, że jak byli młodsi, to biden z trumpem byli kiedyś dowódcami US army w wojnie z alkaidą, na wikipedii o tym przeczytałem, nie wiem czy to prawda ¯\(ツ)/¯
@Amatorro wytłumaczcie mi jak można mieć dostęp do całej wiedzy ludzkości znając 2-3 języki i być konserwatystą. Ja specjalnie nawet nie jestem lewicowy, ale to jest trochę robienie #!$%@? z logiki.
@EuropejskiSzejk Taka gra. Wybierasz ścieżkę w której myślisz, że osiągniesz najwięcej. Ludzie są prości i musisz uzyskać ich głosy. Daleko idącymi wieloletnimi planami ekonomicznymi, zaawansowaną polityka społeczną nie wygrasz. Prościej wciskać kit jaki chcą usłyszeć. Ścieżka konserwatysty jest prosta. Trzymasz się zasad która są ustalone i nic nie próbujesz zmieniać
wytłumaczcie mi jak można mieć dostęp do całej wiedzy ludzkości znając 2-3 języki i być konserwatystą. Ja specjalnie nawet nie jestem lewicowy, ale to jest trochę robienie #!$%@? z logiki.
@EuropejskiSzejk: No właśnie, masz dostęp do całej wiedzy ludzkości i nie zauważasz, że najbogatsze państwa na świecie to państwa konserwatywne jak Szwajcaria czy Singapur. Niemal wszystkie "cudy gospodarcze" to zasługa rządów konserwatywnych, czy to w Europie (Niemcy, Hiszpania, Grecja) czy
@stdmat Tutaj zauważam spłycenie całej sprawy do “bycia konserwatywnym”, mimo, że tak nie jest. Ja jestem magistrem stosunków międzynarodowych, ale, wciąż nie uważam, źe nie mam wystarczającej wiedzy do wydania opinii w tej sprawie. Tutaj duże znaczenie ma tradycja, sposób myślenia ludzi, położenie geograficzne. Jedyne co widzę wspólne dla tych krajów to bycie autorytarnym reżimem? Czy to jest droga do szczęścia Pana zdaniem? Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru.
@EuropejskiSzejk: Tak, tradycja i sposób myślenia, które w przypadku tych państw są (bądź były) konserwatywne. Drogą do szczęścia dla większości ludzi jest dobrobyt materialny i poczucie bezpieczeństwa.
@EuropejskiSzejk: Jak już pisałem są, bądź były. Oczywiście Szwajcaria nie jest już tak konserwatywnym krajem jak kiedyś ale wciąż wybory wygrywa tam za każdym razem partia, która przez niemiecką prasę określana jest jako szwajcarska AFD, tyle że jeszcze bardziej prawicowa.
@stdmat ale tam jest demo bezpośrednia o mocnym prawie w poszczególnych kantonach i jeżeli te 20 tysięcy ludzi (w poszczególnych) chce żyć w ten sposób to tak glosuje. Ja dalej nie wiedzę normalnej dyskusji tylko takie pieprzenie o głupotach.
@EuropejskiSzejk: Chłopie w wątku o Trumpie, który jest za małżeństwami jednopłciowymi, piszesz coś o konserwatyzmie po czym sugerujesz, że jak ktoś popiera małżeństwa jednopłciowe to nie jest konserwatystą. To jest pieprzenie o głupotach.
#korsir #odyn @Korsir serduszkujesz komentarz, w którym ktoś wychwycił jak SAM NAGRAŁEŚ I WRZUCIŁEŚ W INTERNET twoją dziewczynę, a potem zgłaszasz posty jak ktoś to wrzuci tutaj? Na youtube już i tak widziało ją jakieś 30 tysięcy osób. Życzę ci żeby ci zabrali monetyzację
#usa #trump #wybory #polityka #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden #biden
@EuropejskiSzejk: No właśnie, masz dostęp do całej wiedzy ludzkości i nie zauważasz, że najbogatsze państwa na świecie to państwa konserwatywne jak Szwajcaria czy Singapur. Niemal wszystkie "cudy gospodarcze" to zasługa rządów konserwatywnych, czy to w Europie (Niemcy, Hiszpania, Grecja) czy