Wpis z mikrobloga

Właśnie skończyłem DLC, Promised Consort R. padł. Nie miałem już siły i chęci walić głową w mur. Zadźgałem go zza tarczy. Żadnego poczucia tryumfu, jedynie ulga, że już nie muszę na niego tracić czasu. Druga faza jest jak z jakiegoś moda, niekończące się combosy po których zamiast kontrataku muszę sięgać po flaszkę. Niektórych ataków do tej pory nie wiem jak uniknąć xD

Podobne zarzuty mam wobec Rellany, niech albo będzie agresywna, albo niech ma wysoki poise, a nie jedno i drugie. Malenia jak dostanie w ryj czymś większym to chociaż ją z ataku wybijesz, a Rellana jak ze stali. Niemniej jest do zrobienia w porównaniu do ostatniego bossa.

Co do głównych bossów:
Messmer spoko,
Gank Squad tylko z Ansbachem, inaczej to rak
Midra spoko,
(CURSE YOU) Bayle spoko,
Divine Beast po czasie do zrobienia, dobrze prezentuje poziom trudności w DLC,
Gaius poza dupianym hitboxem spoko (chyba spatchowali już),
Słonecznik... nie wiem, głupi boss. Szybko się z nim uporałem, ale nie podoba mi się sam jego design, taka kpina z gracza jak Radahn na chudej szkapie,
Metyr za szybko ubiłem żeby coś wiecej powiedzieć,
Romina spoko, ale AoW na jej broni wygląda zbyt anime ;d
Jori to jest bullshit i wymagał konkretnego setupu, chyba stormcaller się sprawdził,
Putrescent Knight był dziwny.

DLC warte każdej złotówki, bo jest naprawdę ogromne, wręcz zbyt duże. Straciłem wiele czasu na szukanie przejść do rejonów które widziałem, ale nie było przejścia i musiałem sprawdzać na wiki. O ile wiem to idąc do NG+ trzeba będzie od nowa zbierać scadutree fragmenty, więc ta forma skalowania trudności jest do d--y.

Wyszło trochę negatywnie, więc jasno powiem, że oceniam DLC jako bardzo dobry content wart swojej ceny i już planuję kolejne podejście innym buildem.

#eldenring #eldenringdlc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Druga faza jest jak z jakiegoś moda, niekończące się combosy po których zamiast kontrataku muszę sięgać po flaszkę. Niektórych ataków do tej pory nie wiem jak uniknąć xD

@mirkogreg: A tu ciekawostka, bo on w 2 fazie w zasadzie ma praktycznie te same ataki co w 1 tylko z dodanym AOE. Po jakimś czasie mniej więcej szło się nauczyć, że trzeba to rolować w lewo/prawo albo bezpośrednio w niego.

Gank Squad
  • Odpowiedz
  • 1
@falwack: Niby to są tylko dodatkowe AoE, ale opóźnione, tak że jak unikniesz ciosu, to złapie Cię błyskawica. Przy okazji nie widać co się dzieje. Super motywem jest ten grab, gdzie jak Miquella złapie Cię dwa razy to jest 'heart stolen' :D Przy okazji jest dobrze sygnalizowany i można go punishować.
  • Odpowiedz
@mirkogreg: same here, finalnie padl po okolo 120 próbach. Gdzies przy polowie zmienilem podejscie, dropnalem "Black Steel Greatshield", dalem upgrade na maxa i double head turtle talisman. Nie chciałem sie bawić całkowicie w nowy build na jednego bossa ale finalnie tarcza+ włócznia z bleed i padł.
  • Odpowiedz