Aktywne Wpisy
Ukradziono mi rower o wartości około 3000 zł. Zgłosiłem sprawę na policję. Mam nagrania, na których widać złodzieja. Poniżej zamieszczam foto. Kradzież miała miejsce we Wrocławiu w okolicach aquaparku/Wroclavi. Rower przypiąłem do stojaka rowerowego pod klatką schodową na zabezpieczeniu typu sprężynka (niestety używałem jej tylko do krótkotrwałego przypięcia roweru, żeby nie wozić się z ciężkimi łańcuchami...). Kradzież nastąpiła w niecałą godzinę od przypięcia roweru. Zakładając, że przechodził tamtędy bez sprzętu zaraz po
blackghost +7
Cześć, mam taki dylemat i trochę zagwostkę..jako prosty chłopak ze wsi wyjechałem do miasta..za bardzo nie znam się na motoryzacji a szukam pierwszego samochodu.
Mam odłóżone 25/30 tys. Upatrzyłem sobie Porshe Cayen I gen. napęd 4x4 silnik 3.5 ponad 300km z 2003 roku. Nawet nie wyobrażam sobie jaka to koc i jak to może targać. Do tego napęd na cztery buty. Dobrze wiem że Porshe to synonim luksusu i prestiżu i jak
Mam odłóżone 25/30 tys. Upatrzyłem sobie Porshe Cayen I gen. napęd 4x4 silnik 3.5 ponad 300km z 2003 roku. Nawet nie wyobrażam sobie jaka to koc i jak to może targać. Do tego napęd na cztery buty. Dobrze wiem że Porshe to synonim luksusu i prestiżu i jak
Poprzednio wziąłem biurowego della z intel 2gen zamontowałem GT 730 i Minecraft działał.
A teraz to tak w sumie nie mam pomysłu, budżet jest większy bo młody poszedł zrywać borówki i chcę to u mnie kredytować. Do tego jest 800 plus, w sumie to jedno bo wydatki na niego też są spore. Więc tak liczmy te 1500zł ale to sprawa mocno dyskusyjna w obie strony. On też chce żeby to było za jego pieniądze.
Ja tu widzę trzy opcje.
1. Ogarnąć nowszy komputer biurowy i zamontować w nim coś w stylu GTX 1650.
2. Szukać czegoś używanego ale w normalnej cenie i nie zajechanego co jest problemem.
3. Pójść na całość, kupić nową podstawę i używaną grafikę, ale tak do 3k max.
Laptop nie wchodzi w grę, wystarczy że ja mam r-------y kręgosłup.
Tu żeby było jasne, to nie tak że skąpie na bracie. No ale ta mała cholera potrafi grać w gry dzień i noc. Dlatego nie chcę mu kupować czegoś wypasionego, raczej celuję w taki podstawowy sprzęt który będzie działał. I żeby to prądu za dużo nie pobierało.
Co myślicie?
#komputery #pcmasterrace #skladamkomputer #informatyka
Jaki komputer dla brata
Jak coś to bede miał na sprzedaż płyte + i5 10400f i gtx 1060
kup mu porządny łuk i wyślij postrzelać do lasu bo jeszcze zasili tag #przegryw za parę lat ( ͡° ᴥ ͡°)
na kompie za 1500 będzie cięzko grać w nowe gry (1650 w sumie o wiele za wolna ju nawet na najniższych ustawieniach grafiki). na olx na szybko do 1500zł są kompy
A co do nowych gier, to właśnie chodzi o to by w nie nie grał ( ͡º ͜ʖ͡º)
te najbardziej uzależniające nie wymagają mocnego kompa, typu MMO, LoLe, csy ( ͡º ͜ʖ͡º)
bo ja wiem, https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-gamingowy-rtx-2060-CID99-IDZA6RJ.html
nie napisane jaki ram, ale procek ujdzie, płyta główna niezła, zasilacz niski
na olx ciezko cos znalezc w normalnych cenach ale trzeba szukac
Do tego obudowa i powinno być git na początek. Jak będzie chciał modernizować, to może podmienić tego 3600 na coś nowszego jak uzbiera
@K-S-: Obecnie kupisz ryzen5 5600 za ~350zł - a to już jest petarda do wszystkiego, nawet najnowszych gier (oczywiście - jeszcze grafika do tego potrzrbna).
Ram ddr4 tani jak barszcz, sam mam 2x8GB i za 150zł nikt tego nie chce kupić ... a 16GB starczy mu spokojnie. To już 500zł.
Budżetowy dysk M.2 1TB za ~280zł spokojnie kupisz coś (patrz na peppera na promo). Powiedzmy 300.
Płyta głowna jakaś na B450 używka czy coś - 200-250zł?