@JessePinkman38 przecież aktywiści dostali mandaty m.in. za tamowanie ruchu. No ale jest różnica między tamowaniem ruchu które jest wykroczeniem, a psikaniem na kogoś z gaśnicy lub gazem łzawiącym i to niestety sa juz przestępstwa.
@JessePinkman38: Przecież są przepisy dające ochronę osobom działającym w interesie społecznym, broniącym mienia i zdrowia. Tu właśnie wystąpili w takiej roli i należy się im ochrona przewidziana dla urzędników państwowych.
@Reezu jeżeli tamowanie ruchu jest mandat więc interesem społecznym jest żeby ruch był utrzymany więc jakiekolwiek próby odtamowania ruchu jest zgodny z interesem społecznym
jeżeli tamowanie ruchu jest mandat więc interesem społecznym jest żeby ruch był utrzymany więc jakiekolwiek próby odtamowania ruchu jest zgodny z interesem społecznym
@alteron: No właśnie, za tamowanie ruchu jest mandat. Pokaż mi w taryfikatorze, kodeksie drogowym czymkolwiek co wyrzucił z siebie ustawodawca, że karą za tamowanie ruchu jest psikanie gazem pieprzowym lub gaśnicą w oczy, a nie np. mandat karny, który wystawia policja/straż miejska.
I nie, zatrzymanie obywatelskie nie przewiduje strzelania gaśnicą do ludzi. A z tego co kojarzę, to aktywiści nie uciekali, tylko byli przyklejeni do drogi. Czyli można było wezwać policję i dać jej się zająć sprawą, zamiast strzelać gaśnicą do ludzi. NO ALE DZIAŁAM W INTERESIE WŁAS... SPOŁECZNYM! BO NIE MOGIE
@JessePinkman38: nie ma zgody ze strony policji aby ktokolwiek naruszał prawo, dlatego do dzisiaj nie poniósł konsekwencji komendant główny policji który nielegalnie przemyconym granatnikiem rozpie@#$l pół komendy ( ͡°͜ʖ͡°)
przecież aktywiści dostali mandaty m.in. za tamowanie ruchu. No ale jest różnica między tamowaniem ruchu które jest wykroczeniem, a psikaniem na kogoś z gaśnicy lub gazem łzawiącym i to niestety sa juz przestępstwa
@Jade: oj, pod propagande mądrzejszym o tym nie wspominać. ( ͡°͜ʖ͡°)
#polska #warszawa
@JessePinkman38: dlaczego kłamiesz?
Ta organizacja już dawno powinna być zdelegalizowana no ale widocznie 50zl to wystarczająca kara w Warszawie.
Komentarz usunięty przez moderatora
@alteron: No właśnie, za tamowanie ruchu jest mandat. Pokaż mi w taryfikatorze, kodeksie drogowym czymkolwiek co wyrzucił z siebie ustawodawca, że karą za tamowanie ruchu jest psikanie gazem pieprzowym lub gaśnicą w oczy, a nie np. mandat karny, który wystawia policja/straż miejska.
I nie, zatrzymanie obywatelskie nie przewiduje strzelania gaśnicą do ludzi. A z tego co kojarzę, to aktywiści nie uciekali, tylko byli przyklejeni do drogi. Czyli można było wezwać policję i dać jej się zająć sprawą, zamiast strzelać gaśnicą do ludzi. NO ALE DZIAŁAM W INTERESIE WŁAS... SPOŁECZNYM! BO NIE MOGIE
Pięknie się przedstawiles.
@Jade: oj, pod propagande mądrzejszym o tym nie wspominać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bo sugerujesz, że tylko kierowcy zostali ukarani a aktywistą się nie oberwało (dostali mandaty typie)
@JessePinkman38: Co jest terroryzmem? Stanie na drodze? Przestań się ośmieszać człowieku XD
MATKO JEDYNA SAPERA WZYWAĆ, BO JAKIŚ AKTYWISTA STOI NA DRODZE I PASSERATI